Lastniki mačk imajo kar 40% manj možnosti za nastanek srčnega infarkta

Ni skrivnost, da je med ljudmi, mačkami in psi spletena posebna vez. Prav tako je splošno znano in dokazano, da naši ljubljenčki pozitivno vplivajo na naše zdravje

Raziskave so pokazale, da mačke pozitivno vplivajo na zdravje. Študija univerze v Minnesoti je ugotovila, da imajo ljudje, ki nimajo mačke, od 30 do 40 odstotkov več možnosti za smrt zaradi srčno-žilnih bolezni kot ljudje, ki imajo mačko, so zapisali na portalu Megasvet.

Če preživite samo 15 do 30 minut kakovostnega časa s svojo mačko, lahko zmanjšate stres in izboljšate razpoloženje, med druženjem z mačko se namreč pospešuje izločanje hormonov serotonina in dopamina, ta pa zmanjšujeta stres in stabilizirata imunski sistem.

Poleg zmanjšanja tveganja za srčni infarkt, mačke spodbujajo tudi izločanje oksitocina v možganih. Ta hormon je pomemben za telo, ker povzroča užitek, pravimo mu tudi hormon ljubezni in sreče.

Druženje z mačko zmanjša stres in izboljša razpoloženje.

Ena izmed raziskav pa je pokazala, da imajo domače živali pozitiven vpliv tudi na zdravje srca in ožilja. Še posebno, če je hišni ljubljenček pes. V raziskavi Kardiozive Brno 2030 so znanstveniki raziskovali povezavo med srčno-žilnimi boleznimi in skrbništvom psa, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

VIR: Megasvet in Pes moj prijatelj

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun