Iščete novo službo? Postanite astronavt agencije ESA

Evropska vesoljska agencija je odprla razpis ESA astronavt 2021 ter z današnjim dnem začela zbirati prijave. Zainteresirani kandidati imajo za prijavo na voljo osem tednov.
astronaut-1849402_1920

Poleg rekrutiranja novih članov med ESA astronavte je agencija ESA objavila tudi razpis za študijo izvedljivosti za paraastronavte. Gre za prvi tovrsten projekt na svetu, ki bo gibalno oviranim osebam omogočal udeležbo v profesionalnih odpravah v vesolje.

Prijave za oba razpisa ESA sprejema od 31. marca do 28. maja 2021, poslane pa morajo biti prek spletnega mesta ESA Careers v osmih tednih. Po tem roku se bo začel šeststopenjski izbirni postopek, uspešni kandidati bodo z delom predvidoma začeli oktobra 2022.

Zainteresirani kandidati so vabljeni tudi k udeležbi na t.i. virtualni zaposlitveni sejem, ki bo potekal 22. aprila 2021ESA – European Space Agency namreč želi pridobiti čim več prijav iz različnih držav ter h kandidaturi spodbuditi tudi oba spola. Število mest na zaposlitvenem sejmu je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo. Prijavo lahko oddate na spletni strani ESA. 

Več informacij o obeh razpisih najdete TUKAJ.

Vir: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.