Evakuacija učencev šole Juričevega Drejčka

V sredo 29.05.2013 je zagorelo v knjižnici na šoli Juričevega Drejčka…takšen je bil scenarij gasilske vaje s poudarkom na evakuaciji učencev iz prostorov šole.

 

 

 

 

 

Poveljstvo PGD Ravne in Koroškega gasilskega zavoda smo združno z ravnateljico gospo Suzano in z učiteljem gospodom Gorazdom pripravili načrt vaje, ki je predvideval, da zagori v knjižnici, ki se nahaja v pritlični etaži šole. Gozd dim se hitro razširi na hodnik in po stopnišču navzgor. Učiteljice in učenci, ki so imeli pouk v spodnjih prostorih, so po zaznani nevarnosti zapustili šolo pri obeh vhodih in se zbrali na evakuacijskem prostoru, kjer so vse popisali.

Ker se je dim zelo hitro širil po stavbi, je bilo učencem in učiteljici, ki so bili ujeti v zgornjih prostorih, onemogočeno evakuiranje po stopnišču. Učitelj Gorazd je poklical na številko 112 in zahteval pomoč.

Gasilci prostovoljnega gasilskega društva so v nekaj minutah prispeli na kraj dogodka, poveljnik Feliks, si je najprej ogledal situacijo in odredil takojšno pomoč poklicne gasilske enote z avtolestvijo, istočasno pa tudi odredil gašenje spodnjih prostorov.

Gasilci KGZ so rešili učence in učiteljico s pomočjo nove gasilske avtolestve, gasilci PGD Ravne pa so pogasili navidezni požar in prezračili prostore. Vsi smo bili veseli, ker so se na zbirnem mestu zbrali vsi nepoškodovani, pa tudi škode na objektu ni bilo.

Ker je bilo reševanje z avtolestvijo zanimivo za vse prisotne, so gasilci omogočili, da so vsi učenci, tudi učiteljice in hišnik preizkusili vožnjo v reševalni košari. Malo je bilo prisotnega strahu, drugi so uživali, na koncu pa so bili zadovoljni vsi. Učenci so si lahko tudi ogledali gasilska vozila in tudi preizkusili opremo, kar je še popestrilo dogajanje.

Ta dan je bil za učence Juričevega Drejčka zelo poučen, zanimiv in tudi lep dan.

Direktor –poveljnik KGZ

Franc Juteršek, mag.upr.ved

{AG}evakuacija{/AG}

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.