Dobrodelni dan žena: obdarimo 100 slovenskih žen

Prihaja 8. marec, dan, ko praznujemo ekonomsko, politično in socialno enakopravnost in dosežke žensk.

Dan žena, 8. marec, ki ga praznujemo v približno sto državah po svetu, je praznik žensk, ki ga po svetu praznujemo že od leta 1911. Na ta dan praznujemo ekonomsko, politično in socialno enakopravnost in dosežke žensk. V navadi je, da nas ljubljeni na ta dan presenetijo z malenkostjo in nam pokažejo, da smo tudi me cenjene, zaželene in spoštovane. Kaj pa ženske, ki ob sebi nimajo ljubljenih, da bi jih z drobno pozornostjo presenetili?

Letos poteka že 4. akcija “Obdarimo 100 slovenskih žen”, v kateri obdarujemo ženske, ki na dan žena le redko ali nikoli ne prejmejo darila. Sem spadajo žene in dekleta s posebnimi potrebami, starejše žene v domovih za ostarele, vdove in mamice otrok s posebnimi potrebami.  Akcija traja od 13. 2. do 22. 3. 2019. Vabljeni vsi, ki si želite ženskam polepšati vsaj en dan v letu, da jim s skromnim darilom pokažemo, da so tudi one cenjene.

Seznam žensk, ki jih lahko obdarujete, med njimi je tudi nekaj Korošic, najdete na tej spletni strani.

Iz seznama enostavno izberete osebo ter ime in starost izbrane osebe sporočite na dobrodelnodrustvo@gmail.com. Darila lahko pošljete na naslov: Dobrodelno društvo Pomagamo odprtih src, Bakovci, Vrtna ulica 15, 9000 Murska Sobota ali jih oddate v Hiša sadeži družbe, Štefana Kovača 20, 9000 Murska Sobota ali pa na zbirno mesto: Bistra hiša, Martjanci 36, 9221 Martjanci.

Nekaj priporočil za obdarovanje: najprej si izberete žensko, katero želite obdariti, sporočite številko, da jo rezervirajo, darilo spakirate, ga pošljete na naslov ali oddate na zbirno mesto. Vsa darila bodo prenesena do materinskega dneva, za otroke pa še pripravljajo presenečenja, saj jih bodo obiskovali po domovih.

V darilo spakirajte pripomočke za osebno higieno (trdo milo, milo za tuširanje, kremo za obraz, kremo za roke, losjon za suho kožo, šampon, glavnik ali krtačo, dezodorant, robčke, zobno ščetko, zobno pasto, brisačko ali parfum, …), posladke (kavo, med, piškote, čokolado, zavitek čaja, bonbone, rozine ali brusnice, …), oblačila in dodatke (tople nogavice, kapo, rokavice, rutice, prtičke, prevleko za vzglavnik, toplo odejico, pižamo, copate ali obutev, …) ter ostale malenkosti (skodelico za čaj, kavo, termo steklenico, zvezke, beležke, barvice, volna za pletenje, pribor za šivanje, gobelin, pripomočke za ustvarjanje, pobarvanke za odrasle, vaje za spomin, družabne igre, križanke, vazice, šopek suhega cvetja, okvirčke za fotografije, knjige s pozitivnimi mislimi in podobno).

Skupaj polepšajmo ženskam vsaj en dan v letu.