Search
Close this search box.

Dobro opremljen spalni prostor je za kakovosten počitek ključnega pomena

Spalni prostori običajno niso predeli hiše ali stanovanja, v katere vabimo goste, zato tam zelo hitro pričnemo zbirati odslužena oblačila in številno drugo kramo. Nemalokrat napako naredimo že na samem začetku, ko se lotimo načrtovanja spalnih prostorov, saj njihovi ureditvi preprosto posvetimo premalo pozornosti.

Tovrstne slabe odločitve lahko prinašajo izrazito negativne posledice. Spalni prostori, najsi gre za spalnice ali otroške sobe, v katerih spijo vaši najmlajši, so namreč za kakovosten počitek bistvenega pomena. V njih poiščemo svoj notranji mir, se umaknemo življenjskim tegobam in se sprostimo. Ravno tako gre za prostore, v katerih po določenih ocenah preživimo kar tretjino svojega življenja, zato je izjemno pomembno poskrbeti, da imajo na naše počutje dober vpliv.

Foto: Pexels

Osrednji del vsakega spalnega prostora nedvomno predstavlja postelja. Z nakupom pohištva v podjetju Opremisidom boste na svoj račun prišli tako vsi tisti, ki se zanimate za klasične postelje, kot tudi za vse bolj priljubljene postelje boxspring, v naši ponudbi pa boste našli celo ležišča z žepkastim vzmetenjem. Ne glede na to, za kateri tip postelje se boste odločili, je vsem našim ležiščem skupno naslednje:

– neprekosljivo udobje, ki bo vplivalo na globino in kakovost vašega spanca,

– popolno prileganje in nudenje opore telesu, zato boste zjutraj vstajali brez bolečin v križu,

– visoka zračnost, zaradi česar je oteženo zbiranje vlage in s tem nastajanje mikroorganizmov,

– izdelava iz naravnih in zdravju prijaznih materialov,

– všečen videz in več kot odličen slog oblikovanja, ki se bo zelo dobro podal v vsak spalni prostor.

Pri nakupu ležišča vam svetujemo, da dobro premislite o trdoti, ki vam najbolj ustreza, pa tudi o sami velikosti. Običajno velja, da je vedno bolje kupiti nekoliko večjo posteljo, še posebej, če spite s partnerjem ali pa če se med spanjem veliko premikate.

Foto: Pexels

Poleg postelje vas pri opremljanju spalnega prostora čaka še nakup garderobne omare.  Tudi to je ob izjemno veliki izbiri vse prej kako enostavna naloga. Naš ključni nasvet pa je predvsem ta, da poiščete takšno omaro, ki vam predstavlja najboljše ravnovesje med vam všečnim videzom, prostornostjo in v največji meri uporabnostjo.

Vse omare v naši ponudbi so izdelane iz zgolj najbolj kakovostnih materialov, ki v kombinaciji s trpežnostjo in odpornostjo prinašajo zavidljivo dolgo življenjsko dobo.

Sodobne spalne prostore pa ne zajema zgolj zgoraj navedeno pohištvo, temveč so pogosto opremljeni tudi s počivalniki, ki so pravzaprav več kot odličen način za sprostitev po napornem dnevu. Raznoliko ponudbo počivalnikov si lahko med drugim ogledate tudi pri nas.