Search
Close this search box.

Dinozavrova dežela: Skrivnostni dokumentarec, ki je razburkal Koroško

Na koroški sceni se je nedavno pojavil napovednik za nenavaden dokumentarni film, ki je s svojo skrivnostno vsebino pritegnil pozornost ljubiteljev nenavadnih zgodb.

“Dinozavrova dežela” je 33-minutni kratki film, ki je vsaj na pol posnet po resničnih dogodkih, a začinjen s fikcijskimi vložki, ki dodajajo dramatičnost in vznemirjenje, zaradi česar se gledalec vpraša, kaj je res in kaj ni.

Ljubiteljski raziskovalec iz Raven, katerega ime za enkrat ostaja skrito, je v svojih poteh pod Uršljo goro, na lokaciji, ki ji nekateri domačini zaradi posebnega izgleda pravijo dinozavrova dežela naletel
na predmet, za katerega je prepričan, da gre za ostanek dinozavrove kosti.

Film “Dinozavrova dežela” se osredotoča na odkrivanje resnice, saj glavni junak s pomočjo neodvisnega raziskovalnega novinarja iz Ljubljane preiskuje poreklo najdbe.

Celotna ekipa, ki je sodelovala pri nastanku filma, je iz Koroške regije. Ustvarjalca filma, Dobran Laznik in Gregor Šteharnik sta skupaj s sodelujočimi združila moči, da bi ustvarila svoj prvi film, ki bi lahko obogatil koroško filmsko sceno. To je tudi po dolgem času prvi koroški film, kar je še posebej pomembno za razvoj lokalne filmske industrije.

Avtorji so upali, da se bo film uvrstil na slovenjgraški filmski festival Shots, vendar se tja žal ni uvrstil. Kljub temu se niso dali in so se odločili film predstaviti širšemu občinstvu na drugih prizoriščih, da trud ne bi bil zaman.

“Dinozavrova dežela” ni namenjena otrokom, ampak je predvsem zabava za odraslo občinstvo. Avtorji želijo, da gledalci filma ne jemljejo filma preresno, prav tako naj ne pričakujejo spektakla v stilu Jurskega
parka
, temveč se prepustijo domišljiji in uživajo v nepričakovanih preobratih ter skrivnostih, ki jih ponuja ta nenavadna lokalna zgodba.

Premiera filma bo v petek, 14. julija 2023 ob 21. uri na Rimskem vrelcu.

Vir: Dinoazvrova delžela

Dogodki

Na koroški sceni se je nedavno pojavil napovednik za nenavaden dokumentarni film, ki je s svojo skrivnostno vsebino pritegnil pozornost ljubiteljev nenavadnih zgodb.