Bi sprejeli enomesečni veganski izziv?

Januar kot izziv za vegansko prehranjevanje

Slovensko vegansko društvo pripravlja enomesečni veganski izziv, s katerim želijo razbiti predsodke o enolični in neokusni veganski hrani. Po prijavi prek spleta udeleženec vsak dan prejme elektronsko pošto z jedilnikom za pripravo zajtrka, kosila in večerje ter nasvete glede nakupovanja veganske hrane in prehranjevanja v restavracijah.

Poleg tega se lahko udeleženec izziva odloči tudi za mentorja, ki mu je na voljo za vsa vprašanja, so sporočili.

“V družbi obstaja veliko predsodkov, da vegani jemo samo solato in da je veganska hrana neokusna. Mite je najlažje razbiti tako, da jih sami preverimo. En mesec v našem celotnem življenju je res kratko obdobje, vendar pa zadostuje, da spoznamo način življenja, ki ni samo prijazen do živali, ampak tudi do okolja in do našega zdravja,” so prepričani v veganskem društvu.

Sprejetje veganskega izziva pomeni prehranjevanje samo z rastlinsko prehrano brez živalskih produktov, kot so meso, ribe, mleko in mlečni izdelki, jajca in med ter brez ostalih sestavin živalskega izvora, na primer želatine. Prav tako v društvu priporočajo, da udeleženci tudi na drugih področjih življenja začnejo uporabljati izdelke, katerih pridobivanje ne povzroča trpljenja živalim.

Zainteresirani se na izziv lahko prijavijo na spletni strani www.izziv.si, kjer so objavljeni tudi veganski recepti, med drugim za fižolovo pašteto s peteršiljem in zelenjavo, grško špinačno pito, lečine kroglice v paradižnikovi omaki oziroma veganske čufte ter sarmo z rižem in orehi.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije