Na Dravograjski noči je bilo veselo do jutranjih ur (FOTO)

057

V soboto, 6. julija, je v okviru občinskega praznika Občine Dravograd potekala Dravograjska noč, kjer so nas zabavali Trio Rudija Breznika, Obvezna smer in Rok’n’Band ter Čaga Boys.

Vse prisotne je uvodoma nagovorila in pozdravila županja občine Dravograd Marijana Cigala ter jim zaželela obilo zabave. In res je bilo veselo do zgodnji jutranjih ur.

Županja občine Dravograd Marijana Cigala.

Od 15. ure naprej je bil na prireditvenem prostoru “Lukna” otroški dan, kjer so za najmlajše pripravili otroške animacije, zabavali so jih superjunaki, spuščali so se lahko po napihljivih toboganih ter se posladkali z otroško “street food” hrano.

Rok’n’Band svoj navdih črpa iz glasbe petdesetih let in njenih najodmevnejših izvajalcev. Rok Ferengja je Rok’n’Band ustanovil leta 1995 in vse od takrat fantje svojo uspešnost dokazujejo z številnimi odlično obiskanimi koncerti, svojo pravo energijo pa pokažejo na odru. Jagode in čokolada, Dej ruk’n me, Moja mlada ljubica, Nika, Vedno bom le tebe ljubil, Ostani še minuto in Verjemi – to je samo nekaj velikih uspešnic skupine, ki si je našla svoje mesto na slovenskem glasbenem prizorišču. .

Rok’n’Band

Glasbeniki skupine Čaga Boys iz Velenja prisegajo na glasnejšo, bolj dinamično glasbo. Klasična trubaška zasedba iz Velenja, v kateri poleg trobil ne manjkajo bobni in harmonika je izvedla koncertni program svojega tekmovalnega in predstavitvenega koncerta v okviru mednarodnega festivala trobilnih skupin v srbski Guči, ki bo med 9. in 11. avgustom.

Čaga Boys

Nastopili so tudi člani Tria Rudija Breznika, ki so v tem letu s srčnostjo pomagali že številnim, tudi Lovru iz Dravograda. Sodelovali so na izboru “Štajerska glasbena zvezda“, o katerem si lahko več preberete TUKAJ.

Trio Rudija Breznika

Na dan, ko občina Dravograd praznuje občinski prazniki pa so na dvorcu Bukovje podelili tudi zlate grbe, priznanja in nagrado, o čemer smo že pisali in si lahko več preberete TUKAJ. V soboto pa je v cerkvi sv. Vida potekal 12. državni festival malih inštrumentalnih skupin, več o festivalu si poglejte TUKAJ.

Poglejte si galerijo fotografij iz Dravograjske noči:

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.