FOTO: Koroški kandidati SDS za decentralizacijo Slovenije

Slovenska demokratska stranka je na novinarski konferenci v Dravogradu predstavila svoje koroške kandidate. Predstavili so program stranke ter izpostavili posamezne točke, ki so se jim s svojimi individualnimi programi natančneje posvetili.

V Mežiški dolini se bo za mesto poslanca potegoval Aleš Logar, sicer direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti. V predvolilno tekmo vstopa dobro pripravljen in napoveduje, da se bo v primeru izvolitve boril za decentralizacijo Slovenije. V svojem programu poudarja pomen povezovanja turističnih organizacij in ponudnikov na Koroškem, pozornost pa namenja med drugim tudi sanaciji zgornje Mežiške doline.

V Dravski dolini bo na listi SDS kandidiral Andraž Koželnik, 30-letni magister zgodovine. S svojo kandidaturo želi spodbuditi predvsem mlade, da bi se aktivneje vključevali v politiko in se začeli zavedati vpliva, ki ga lahko imajo na svojo prihodnost. Opozarja na problematiko ceste skozi Dravsko dolino, zato bo svoje delovanje v politiki usmeril med drugim tudi v ureditev varne in sodobne infrastrukture.

Slovenjgradčane in Mislinjčane bo nagovarjal Andrej Breznik, podjetnik iz Pameč. Če bo izvoljen, se po zavzemal za izboljšanje delovanja obrtnikov in malih podjetnikov. Prihodnost Slovenije vidi v razvoju mikro, malih in srednjih podjetij, vendar opaža, da ostanejo s strani države pogosto zapostavljena.

Kandidati so enotnega mnenja, da je za Koroško ključnega pomena decentralizacija Slovenije. V svojem programu sicer SDS poudarja krepitev tradicionalnih vrednot in napoveduje z različne ukrepe za spodbujanje rodnosti slovenskih otrok, predvsem pa pozivajo državljane k aktivni udeležbi na volitvah.

 

FOTO: Tina Orter