Search
Close this search box.

Žiga Lesjak: “V klubu smo si zadali visoke cilje” #intervju

Žiga Lesjak je igralec članske ekipe in trener mlajših selekcij RK Slovenj Gradec 2011, ki je bil v prejšnji sezoni s 32 zadetki 5. najboljši strelec svojega moštva. Z njim se je pogovarjal David Klemen.

Žiga, poleg srednjega zunanjega Boruta Ošlaka in vratarja Valentina Solda si eden izmed izkušenejših igralcev. Kako vidiš ti letos to mlado in ambiciozno ekipo?

Letos bo ekipa res še malce pomlajena, glede na to, da so kariero zaključili nekateri starejši igralci. Vsekakor gre za mlado in ambiciozno ekipo, ki lahko doseže veliko v tej in naslednjih sezonah. Ampak ne smemo prehitevati dogodkov. Iti moramo tekmo po tekmo in nabrati čim več točk in nato bomo na koncu sezone videli, kam nas bo to pripeljalo na lestvici.

V prejšnji sezoni si z 32 zadetki bil 5. najboljši strelec svojega moštva, lahko prej omenjena ekipa nate računa tudi letos kar se tiče seveda zadetkov in borbene igre v obrambi?

Seveda bom tudi v novi sezoni želel čim bolj pomagati do uresničitve skupnih ciljev ekipe. Mislim, da imamo v tej sezoni mogoče večjo širino na nekaterih igralnih mestih, kar bi lahko bil naš plus pri gojenju hitrega in atraktivnega rokometa.

Letos boš v klubu deloval kot trener kadetske ekipe, se veseliš dela z mladimi igralci?

Letos bom ponovno v dvojni vlogi, česar sem v zadnjih sezonah že navajen. Mogoče bo ta sezona malo bolj naporna od prejšnjih, saj smo si v klubu zadali visoke cilje tako v članski ekipi kot tudi v mlajših selekcijah in bo potrebnega še več, odrekanja ampak upam na uspešno sezonah na vseh frontah.

Za konec bi te malce povprašal o tvojih prvih “rokometnih korakih”. Kako to da si vzljubil prav ta šport in v katerem klubu si začel svojo rokometno pot?

Že moj oče je igral rokomet v Velenju in ker je ta šport med najbolj priljubljenimi v šaleški dolini je bilo pričakovati, da bom verjetno pristal pri rokometu. Trenirati sem začel v prvem razredu osnovne šole, ampak, ker sem treniral s starejšimi sem kmalu obupal in sem vmes šest let treniral nogomet. Ko sedaj pogledam nazaj mi je na trenutke zelo žal teh izgubljenih let. Kasneje sem leta 2004 ob prvem velikem uspehu slovenskega rokometa v sedmem razredu spet pristal pri rokometu v RK Gorenje Velenje, kasneje sem v času študija igral v Mariboru, nato pet sezon na Ptuju in od leta 2017 sem v RK Slovenj Gradec 2011.

Žiga, hvala, da smo te lahko bolje spoznali, tebi in tvoji ekipi pa želim veliko dobrih predstav v belo – modrem dresu.

Hvala in lep pozdrav.

Preberite še: V Slovenj Gradcu izbrali najboljšo postavo vseh časov #intervju

Intervju: David Klemen

Dogodki