Search
Close this search box.

Vid Peršak med najboljšimi na Peci

Zadnji junijski teden je na koroškem minil v znamenju gorskega kolesarjenja. Odvijal se je namreč Black Hole Bike Fest, ki se je zaključil z letošnjo četrto dirko v svetovni enduro seriji (Enduro World Series – EWS).

Dirka je potekala na obeh straneh Pece, 334 kolesark in kolesarjev iz 34 držav in s šestih celin pa se je v soboto in nedeljo pomerilo na šestih hitrostnih preizkušnjah. Skupaj s povezovalnimi etapami so po slovenskem in avstrijskem Koroškem prekolesarili 96 km, preplezali skoraj 3000 višinskih metrov in se spustili za več kot 5000 m. Lovoriko sta osvojila 37-letna Francozinja Cecile Ravanel (Commencal Vallnord Enduro Racing Team) in 32-letni Avstralec Sam Hill (Chain Reaction Cycles Mavic), razlog za slavje pa imamo tudi Korošci, saj je peto mesto osvojil domačin, 22-letni Vid Peršak (Sunbikers Mondraker Enduro Racing) iz Šentanela, ki je poskrbel za najvišjo slovensko uvrstitev.

Na sobotni tretji preizkušnji na Peci se je s tretjim časom prebil na skupno peto mesto po prvem dnevu. Na prvih dveh nedeljskih preizkušnjah na prav tako novih progah nad Črno in Mežico je bil 4. in šel kot 4. v skupni razvrstitvi na zadnjo etapo, Thriller na Peci, ki ga je pomagal zgraditi, a je padel in z 11. časom zdrsnil na 5. mesto. To je njegov največji uspeh doslej, pomeni pa tudi velik dosežek za slovenske tekmovalce v EWS.

 

FOTO: osebni arhiv

Dogodki