Search
Close this search box.

Velik uspeh selekcije U11 NŠ Slovenj Gradec na turnirju Jana Oblaka v Škofji Loki

Mladi nogometaši iz Nogometne šole Slovenj Gradec so se odlično odrezali na mednarodnem nogometnem turnirju v Škofji Loki. Prvo mesto pa je selekciji U11 prineslo tudi uvrstitev na 1. Balkan Trophy Cup, ki bo potekal v Budvi v Črni Gori med 21. in 24. septembrom 2023. Čestitke!

Med 2. in 4. junijem 2023 je v Škofji Loki potekal mednarodni nogometni turnir za pokal Jana Oblaka v kategorijah U7, U8, U9, U10, U11 in U12. Med 192 ekipami iz kar petih držav: Avstrije, Madžarske, Italije ter Bosne in Hercegovine ter Slovenije, sta se sodelovanja na turnirju udeležili tudi dve selekciji nogometne šole Slovenj Gradec in sicer selekciji U11 in U12.

S ponosom sporočajo, da so fantje selekcije U11 (letnik 2012) med 32 ekipami v svoji starostni kategoriji osvojili odlično 1. mesto. To je izjemen uspeh. Na sam turnir so dejansko šli z visokimi pričakovanji, verjeli so, da lahko kvalitetno in enakovredno odigrajo tekme z vsemi nasprotniki, po tihem pa so si vsi želeli, da fantje pustijo tisto borbenost in požrtvovalnost, ki jih krasi na igrišču. Vse so dali od sebe in tako prišli so visoke uvrstitve. O tem, da imajo fantje kvaliteto pa tako ni bilo dvoma.

V svoji predtekmovalni skupini so osvojili prepričljivo 1. mesto, kar jim je potem na začetku – v izločilnih bojih prineslo vsaj na papirju “lažjega nasprotnika”. Ampak fantje so iz tekme v tekmo dokazovali, da spadajo v sam vrh ekip na tem turnirju. Suvereno so dobili najprej tekmo šestnajstine finala in osmine finala, kasneje še tekmo četrtfinala in to jim je prineslo polfinale ter uvrstitev med 4 najboljše ekipe na turnirju.

Močna želja, motivacija ter odločenost jih je peljala dalje in rekli so si, da gredo do konca. V polfinalu so po pravi drami izvajanja kazenskih strelov – premagali domačine NK Škofja Loka in v velikem finalu z zadetkom v zadnjih sekundah tekme še izvrstno ekipo Sava Kranj.

Po zadnjem sodniškem pisku pa se je začelo rajanje. Igralci so se na igrišču skupaj z trenerjema veselili tega velikega rezultata. Velika zasluga za dobro pripravljenost ekipe in vrhunski rezultat gre seveda tudi obema trenerjema: Mihi Navotniku in Slavku Javorniku. Pa tudi staršem, ki so s svojim glasnim navijanjem in spodbujanjem bili dodatna motivacija in podpora. Kar trije fantje pa so bili “za piko na i” izbrani tudi v naj sedmerico turnirja. Bravo Tilen Hodnik, Jaša Vesel in Lan Šaloven.

Prvo mesto je selekciji U11 prineslo uvrstitev na 1. Balkan Trophy Cup, ki bo potekal v Budvi v Črni Gori med 21. in 24. septembrom 2023.

Za ekipo selekcije U11 so igrali naslednji igralci: Lan Šaloven, Oskar Repnik, Anže Vivod, Žiga Navotnik, Tilen Hodnik, Miha Vivod, Nace Gros, Vitja Vesel, Jaša Vesel, Aljaž Berložnik, Patrik Zupanc.

Kot smo zapisali že uvodoma, so se turnirja udeležili tudi fantje selekcije U12 (letnik 2011). Kot je za klubske medije že dejal trener Slavko Javornik – je želel tokrat v Škofjo Loko odpeljati najboljšo ekipo, pa so žal zaradi različnih vzrokov manjkali trije standardni člani, mlajši pa so po uspešnem sobotnem dnevu potrebovali počitek. Fantje so odlično odigrali skupinski del in se kot prvi – brez poraza – uvrstili v nadaljnje tekmovanje, kjer jih je čakala odlična ekipa ljubljanskega Slovana,  po loteriji kazenskih strelov pa so slavili fantje NŠ Slovenj Gradec in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Tudi tokrat je bil nasprotnik iz prestolnice in sicer ekipa Interblocka, ki je imela v sojih vrstah nekatere odlične posameznike, pa vseeno so dogajanje na igrišču diktirali fantje iz Slovenj Gradca. Le gol je manjkal. Tudi tokrat so o zmagovalcu odločili kazenski streli, vendar pa fortuna ni bila na naši strani in tako so tekmovanje nekoliko pred zaključnimi boji v Škofji Loki tudi končali.

Trener Slavko je bil še posebej navdušen nad pristopom fantov v najbolj kritičnih trenutkih, saj so tudi poškodovani in načeti fantje želeli igrati in pomagati svojim prijateljem, ekipa pa se je tudi po zaostanku znala dvigniti. Fantje so odigrali eden za drugega, pa tudi za klub, za navijače in trenerja.

Za ekipo selekcije U12 so igrali naslednji igralci: Patrik Kašnik, Anej Kogej, Amadej Grah, Martin Kašnik, Lovro Barl, Jure Uršnik, Vito Repnik, Voranc Britovšek, Anej Grm, Gal Ivešič.

V sporočilu za javnost so v Nogometni šoli Slovenj Gradec za konec zapisali še: “Na koncu naj pohvalimo še organizatorje za odlično izpeljan turnir, hvala tudi medicinskim delavcem za pristop in pomoč. Z veseljem se bomo z našimi številčnimi selekcijami v Škofjo Loko radi vračali.

Čestitke mladim športnikom!

Vir: NŠ Slovenj Gradec

Mladi nogometaši iz Nogometne šole Slovenj Gradec so se odlično odrezali na mednarodnem nogometnem turnirju v Škofji Loki. Prvo mesto pa je selekciji U11 prineslo tudi uvrstitev na 1. Balkan Trophy Cup, ki bo potekal v Budvi v Črni Gori med 21. in 24. septembrom 2023. Čestitke!