V Slovenj Gradcu s sprejemom pri županu počastili izjemen uspeh judoistov

Župan Tilen Klugler je judoistom Judo kluba Acron Slovenj Gradec, ki so pred dnevi dosegli odlične rezultate na državnem prvenstvu v Mariboru, pripravil sprejem in jim ob tej priložnosti podelil tudi zahvale. Ob tej priložnosti je župan podelil tudi Železnikarjevo plaketo judoistki Zali Peočoler. Sprejema sta se udeležila tudi podžupanja Milena Šisernik in podžupan dr. Peter Pungartnik.
120046378_2822581144731905_5534258865952550178_o

Pri tem naj spomnimo, da je v konkurenci 19 slovenskih klubov Judo klub Acron Slovenj Gradec imel zgodovinskih 6 predstavnikov v finalu članskega prvenstva. Na koncu so predstavniki kluba osvojili dva naslova prvaka ter 4 srebrna odličja, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

“Izjemen športni dosežek so zabeležili judoistke in judoisti Judo kluba Acron Slovenj Gradec, ki so 12. in 13. septembra, na članskem državnem prvenstvu v Mariboru, posegli po najvišjih uvrstitvah. Župan je ob tej priložnosti mladim športnicam in športnikom priredil sprejem, na katerem jim je podelil zahvale za vrhunsko zastopanje slovenjgraških barv in za skupni dosežek, drugo najuspešnejše moštvo na državnem prvenstvu,” so sporočili z MO Slovenj Gradec.

Mlade športnice in športniki so se zahvalili tudi Mestni občini ter županu za podporo in spodbudo, ki so je deležni za udejstvovanje v enem od najpomembnejših športov v lokalni skupnosti.

“Ob tej priložnosti je župan podelil tudi Železnikarjevo plaketo judoistki Zali Peočoler, ki je bila na svečani seji ob podelitvi Železnikarjevih in drugih odličij žal odsotna. Župan je mladim športnikom čestital in jim zaželel uspešne treninge tudi v prihodnje z željo, da bi se dobro pripravili tudi za nadaljnja tekmovanja, še posebej pa tudi za olimpijske igre, kjer bi si, kot je dejal »Slovenj Gradec kot dom tako blestečih judoistov, zaslužil tudi kakšno olimpijsko medaljo« ter se ob tem posebej zahvalil predsedniku JK Acron, Borutu Marošku in strokovnemu vodji in trenerju Ruslanu Yankovskemu, ki skrbita za napredek in kakovost lastnih tekmovalnih moči, čemur smo v zadnjih letih, ob sistematičnem in strokovnem delu vodstva, priča pri zgodbi o uspehu slovenjgraškega juda,” so še v sporočilu za javnost zapisali na spletni strani MO Slovenj Gradec.

Preberi še:  V soboto potrdili 478 okužb, na Koroškem 22. V SB Slovenj Gradec zdravijo 17 covidnih bolnikov

prijavi se

prijavi se v svoj račun