Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu pripravili sprejem za Jana Kresnika, zmagovalca svetovnega pokala U14 v kegljanju (FOTO in VIDEO)

Na kegljušču v Slovenj Gradcu je danes množica pričakala Jana Kresnika, prvaka svetovnega pokala posamezno v kategoriji U-14 za leto 2023 in tretje umeščenega v kombinaciji v Varaždinu.

Danes so v Slovenj Gradcu na kegljišču pripravili sprejem za Jana Kresnika, ki je po štirih letih treninga uspel postati prvak svetovnega pokala v kategoriji posamezno in se uvrstiti na tretje mesto v kombinaciji. Podrl je 567 kegljev, kar je bila previsoka ovira za vse ostale.

Na današnjem sprejemu so ga pričakali številni podporniki z njegovo družino, trenerjem Marjanom Bogarjem, predsednikom kluba Antonom Sedarjem in drugim. Dogodka se je udeležil tudi podžupan dr. Peter Pungartnik, ki je svetovnemu prvaku izrekel čestitke in predal manjšo pozornost Občine.

Jan Kresnik se je vsem zahvalil ter v šali dejal, da naslednji cilj so mu Olimpijske igre. Povedal je, da želi še večkrat postati svetovni prvak in, da mu naporni trenigi ne predstavljajo nobene ovire, prav nasprotno – so mu pravi užitek. Mu ni pomembno ali je trening med tednom ali med vikendi, z veseljem se jih udeleži.

Leta 2020 je na DP (državnem prvenstvu) po nekaj mesečnem treningu osvojil tretje mesto v drugi kategoriji dečkov, kjer se odigra 120 lučajev na polno. Čez leto se odigra sedem tekem po turnirskem sistemu, nakar se dva najslabša rezultata odštejeta in se dobi tekmovalec z najboljšim rezultatom.

Že naslednja leta 2021 in 2022 je v tretji kategoriji, kjer se odigra 120 lučajev mešano, 60 na polno in 60 na čiščenje osvojil prvo mesto. Trenutno je za leto 2023 po dveh nastopih na prvem mestu.

Zraven je vse od leta 2019 leta bil najboljši ne tekmovanjih OTS Koroške, kjer se tekmuje po istih pravilih kot na DP. Tekmoval je in nizal uspehe na tekmovanjih v dvojicah, tandemu, igral pa je zadnje leto tudi za ekipo KK Slovenj Gradec v 2. ligi vzhod, ki je sezono 2022/23 uspešno zaključila na 1. mestu in se za sezono 2023/24 uvrstila v 1B slovensko ligo.

Je pa tudi veliko pomenilo da je klub prisluhnil potrebam po večji količini treninga, kar je bilo priporočilo od selektorja reprezentance po planu za treninge.

Veliko pa pomeni podpora družine, kjer je mama odlična kegljačica, ki pa zaradi poškodbe ne tekmuje več. Pa tudi stric in babica sta kegljala, tako da tudi geni imajo svoj doprinos tako vrhunskemu rezultatu.

Seveda pa je največ zaslug na tekmovalcu, ki zna pravilno pristopiti k izvajanju treninga. To je Jan odlično opravil in s tem dosegel rezultat, ki je izvrstna iztočnica za njegovo nadaljnjo kariero.

Dogodki

Na kegljušču v Slovenj Gradcu je danes množica pričakala Jana Kresnika, prvaka svetovnega pokala posamezno v kategoriji U-14 za leto 2023 in tretje umeščenega v kombinaciji v Varaždinu.