Search
Close this search box.

V rokometni klub Slovenj Gradec se vračajo stari mački

Še ena vesela novica iz prihaja iz tabora rokometnega kluba Slovenj Gradec. Veteran, nekdanji kapetan belomodrih, Borut Ošlak je s klubom podpisal pogodbo o sodelovanju v prihodnosti.

V klubu pravijo, da jim je v veliko veselje, da se po dolgoletni profesionalni karieri, v katerih je med drugimi igral tudi v rokometnem klubu Celje pivovarna Laško, v nekaj tujih klubih iz najmočnejših lig in odigrani sezone v dresu domačega kluba, seli ob parket in v pisarne.

Glavna naloga Boruta bo reorganizacija športne akademije in pogojev dela pri najmlajših, s ciljem, da bo tudi v prihodnosti kar največ domačih fantov igralo v domačem klubu, hkrati pa bo Borut skrbel tudi za delovanje kluba na ostalih področjih in projektih.

Velik izziv bo tudi prihajajoča sedemdesetletnica igranja rokometa v Slovenj Gradcu, saj želijo v klubu dostojno proslaviti to častitljivo obletnico skupaj z vsemi nekdanjimi generacijami.

Vsekakor jim dela v klubu ne bo zmanjkalo in prav je tako.

Foto: FB RK SG

V klubu pa se je zgodila še ena novost.

Rokomet je zgodba, ki se v Slovenj Gradcu in na Koroškem igra že skoraj 70 let. To je zgodba, ki je prestala vse vzpone in tudi padce, ki je prestala tudi vojno, ki je preživela tudi večkratni zlom gospodarstva, rokomet je enostavno v Slovenj Gradcu in na Koroškem doma.

Dolga zgodovina tega športa na plano prinaša ogromno posameznikov, ki so v ospredju ali pa v ozadju skrbeli, da se je rokomet v MO SG igral vsa ta dolga leta. Eden takšnih je tudi g. Ivan Praprotnik, ki je, da spomnimo, na jesen 1981, prevzel vodenje kluba. Mlada ekipa ni vzdržala močne konkurence v slovenski ligi in je iz nje leta 1982 izpadla. Z izpadom iz lige se je takrat pravzaprav začel nov vzpon slovenjgraškega rokometa. Leta 1983 je potem članska ekipa osvojila šesto mesto v drugi ligi, 1984 je bila tretja, leta 1985 pa prva.

Upravičeno je g. Ivan eden izmed mnogih, ki si, tudi na športnem področju v občini Slovenj Gradec, zaslužijo posebno mesto. Zato so v klubu izpostavili, da so še posebej veseli, da se g. Ivan po mnogo letih vrača, v pravzaprav njegovo domače okolje, z namenom poročanja o zanimivih izkušnjah in zgodbah, ki jih pletejo današnje generacije. Nekoč profesionalni novinar bo tako nadaljeval svoje poslanstvo in za vse ljubitelje rokometa, navijače in SG Orle pripravljal pisna izročila za naslednje generacije.

Dogodki