Search
Close this search box.

Trenerski stolček članske ekipe RK Slovenj Gradec prevzema Nenad Maksić

Najboljši strelec vseh časov v koroški regiji, Nenad Maksić, prevzema trenerski stolček članske ekipe Rokometnega kluba Slovenj Gradec.

»Leta 1997 sem se poročil z mojo soprogo Elenoro –  Elo in v Slovenj Gradcu sta se rodila oba moja otroka,  Aleksa leta 1998 in Una leta 2004. Dejstvo je, da sem bil v Slovenj Gradcu srečen in zadovoljen z življenjem, tu sem spoznal veliko prijateljev in kot sem jim vedno govoril, je bilo meni najpomembnejše, da si ustvarim družino. Spomini na Sloveni Gradec ne bodo nikoli pozabljeni, vedno bom rad prihajal na obisk v mesto rokometa in k prijateljem.« Tako je za bilten ob 60. obletnici rokometa v Mestni občini Slovenj Gradec leta 2014, razmišljal Nenad Maksić.

Danes, leto dni pred častitljivo 70. obletnico rokometa v naši regiji, pa se naš najboljši strelec vseh časov, zagotovo eden najboljših tujcev, ki je kadarkoli igral v Sloveniji in dobitnik dveh bronastih medalj na največjih tekmovanjih, Maksa, vrača v kraj, kjer je svoj bogat pohod po rokometnem zemljevidu praktično začel. Klubski sekretar, Matjaž Beliš, se spominja tistih dni, ko je še kot fant prišel na preizkušnjo iz beograjske Crvene Zvezde. Nekako ni bilo prave višine za zahteve sodobnega rokometa tistega časa, ampak vse kar se je od tistega dneva naprej dogajalo je točno to, kar o Nenadu že veste. Eden najboljših strelcev, ki so kadarkoli igrali v Sloveniji. Z eno sezono premora, ki jo je odigral v Celju pivovarna Laško, je Slovenj Gradcu dal deset svojih najboljših let. Ljubitelji rokometa se skoraj ne spominjajo tekme, ki je Nenad ne bi odigral zaradi poškodbe ali bolezni, prav tako pa je ostal v spominu po visoki profesionalnosti in pristnim odnosom z navijači. To od novega Slovenj Gradca pričakujemo tudi v prihodnje, ko se v klub vračata vsaj še dva legendarna domača igralca, tokrat v nekoliko drugačnih vlogah.

Legendarni »Maksa« se vrača, tokrat v vlogi glavnega trenerja.

S to potezo gredo v klubu korak nazaj k osnovam, k bogati zgodovini in k domačemu znanju in hkrati dva koraka naprej. Trdno so prepričani, da bo Nenad postal vzor in mentor mlajšim generacijam, da si bodo še bolj želeli zaigrati v belo-modrem dresu.

Spremljajte Rokometni klub Slovenj Gradec, saj bodo prihodnjih dnevi pestri in zanimivi.

Besedilo: Rokometni klub Slovenj Gradec

Dogodki

Najboljši strelec vseh časov v koroški regiji, Nenad Maksić, prevzema trenerski stolček članske ekipe Rokometnega kluba Slovenj Gradec.