Search
Close this search box.

Slovenski košarkarji do brona na Svetovnih poletnih igrah specialne olimpijade

V teh dneh potekajo v Abu Dhabiju in Dubaju Svetovne poletne igre specialne olimpijade, največje športno tekmovanje oseb z motnjami v duševnem razvoju. Na igrah, ki se bodo zaključile jutri, se je srečalo preko sedem tisoč športnikov, iz 172 držav sveta, pod sloganom »Spoznajte odločne.«

Med udeleženci iger je tudi 27 slovenskih specialcev in 11 trenerjev ter spremljevalcev. Iz Centra za usposabljanje delo in varstvo Črna na Koroškem sta na tokratnih igrah, v spremstvu trenerja Janžeta Blatnika, zastopala Slovenijo Atif (Buco) Mulič in kapetan košarkarske ekipe Manfred Kržišnik, ki sta si s košarkarji priigrala odlično tretje mesto.

Na igrah so slovenski košarkarji odigrali štiri tekme, končno tretjo uvrstitev pa so si priigrali na današnji dramatični tekmi proti Novi Zelandiji, kjer so premagali nasprotnike za štiri koše. Naj spomnimo, da so se z omenjeno ekipo srečali tudi v predtekmovanju in jih premagali z rezultatom 30:18. Na tokratnem tekmovanju so premagali tudi ekipo iz Avstralije, Madžari in Izraelci pa so bili za slovensko ekipo pretrd oreh. Za uvrstitev v finale pa je našim borcem manjkal tudi kanček sreče. Tako se domov vračajo okronani z bronom.

Iskrene čestitke ekipi in trenerjema.

Več o vseh dosežkih slovenskih specialcev, ki so skupno osvojili kar 24 odličij, najdete TUKAJ.

Dogodki