Search
Close this search box.

Nova sezona državne odbojkarske lige je že v teku

Fužinar v prvem krogu s porazom v Novi Gorici, sledi prva domača tekma proti Kamničanom.

Preteklo soboto se je z obračuni prvega kroga pričela 2. državna liga odbojkarska liga. Ekipa FužinarSijRavneSystems je v Novi Gorici izzvala domačo ekipo GEN-i Volley, kateri se je pred pričetkom nove sezone pridružil stari znanec Fužinarja, Vasja Plesec, sicer tudi domačin iz Črne. Že pred tekmo je bilo jasno, da odbojkarje Fužinarja čaka težka naloga, kljub temu pa so se v obračun podali z dvignjeno glavo in pokazali dobro mero borbenosti.

V prvem nizu je Fužinar celo prišel do zaključne žoge, ki pa je igralci niso uspeli izkoristiti, in niz je z rezultatom 28:26 dobila domača ekipa. Drugi niz so odbojkarji Fužinarja odigrali slabše in ga izgubili z devetimi točkami razlike. V tretjem nizu so se gostje zbrali in osvojili tudi svoj edini niz na tekmi, s petimi točkami razlike in rezultatom 20:25. Tudi v četrtem in hkrati zadnjem nizu so se igralci Fužinarja borili, vendar je v niz v končnici, tudi zaradi vprašljivih sodniških odločitev, z dvema točkama razlike pripadel domačinom, posledično pa z rezultatom 3:1 tudi celoten obračun.

Omeniti velja še poraz druge ekipe Fužinarja v Radencih, šlo je za obračun 3. državne lige. Igralci Fužinarja so sicer prikazali voljo in se borili za vsako točko, vendar se je kar hitro izkazalo, da je ekipa iz Radencev, ki letos tudi odkrito cilja na uvrstitev v drugo ligo, za naše odbojkarje pretrd oreh. Končni rezultat: 3:0 za domačo ekipo Radenci.

Prihodnja tekma odbojkarje Fužinarja čaka v soboto, 20. oktobra ob 15:30, na domačem parketu na Ravnah. Pomerili se bodo z drugo ekipo Calcit Volleya iz Kamnika, ki je v prvem krogu v gosteh z rezultatom 3:1 premagala ekipo KEKOOpreme iz Žužemberka. Obeta se zanimiv obračun, zato v čim večjem številu vabljeni, da si ogledate prvo domačo tekmo sezone in našim fantom pomagate do zmage.

Po obračunu prve ekipe se bo ob 18:30 domači javnosti predstavila še druga ekipa Fužinarja, ki ji bo nasproti stala ekipe Korvolleya iz Mislinje. Obema ekipama želimo dobro igro in naj zmaga najboljši!

Dogodki

Fužinar v prvem krogu s porazom v Novi Gorici, sledi prva domača tekma proti Kamničanom.