Search
Close this search box.

Samo Lampret po uvedbi disciplinskega postopka: “Dokler bom predsednik RK Slovenj Gradec 2011, bom naredil za naše fante, navijače in podpornike vse, da jih zaščitim in jim stojim ob strani”

Odgovor RK Slovenj Gradec 2011 na uvedbo disciplinskega postoka po tekmi z RK Trimo Trebnje

Tekma med Slovenj Gradcem in Trebnjem, ki je potekala minuli vikend, še vedno dviguje med navijači in v klubu Slovenjgradčanov precej prahu. Slovenjgradčani namreč trdijo, da je bilo na tekmi v njihovo škodo storjenih veliko sodniških napak.

Naj spomnimo, da so na napeti sobotni tekmi bojevniki za mesto miru s točko razlike priznali premoč nasprotnikov, o čemer si lahko več preberete TUKAJ. Po tekmi je proti sodnikom nastopil predsednik slovenjgraškega kluba Samo Lampret, zoper katerega je bil podan disciplinski postopek. 

Danes pa so nam iz RK Slovenj Gradec 2011 poslali uraden odziv na uvedbo disciplinskega postopka, ki ga objavljamo spodaj, v celoti.

“Z velikim začudenjem smo v klubu sprejeli vašo pošto o prijavi, po vaših besedah, nešportnega dogajanja na zadnji domači tekmi med RK Slovenj Gradec 2011 in RK Trimo Trebnje. Sam sem po tekmi pristopil do zapisnikarske mize in izrazil nezadovoljstvo nad sojenjem, navedel pa sem tudi kar precej dejstev, ki držijo. To smo ugotovili tudi po ogledu posnetkov tekme. Na tekmi nista bili zgolj dve sporni situaciji, ki ste nam jih, spoštovani g. Pirc, pisno obrazložili in se vam na tem mestu zahvaljujem. Vsaj eno izmed teh obrazložitev ima napako, kar se ob natančnem ogledu posnetka tudi opazi. Vendar ne bom pisal o tem, saj sam menim, da so sodniki ljudje, očetje, možje … in imajo pravico do napake, kot jo imamo vsi, ki nekaj delamo. Za boljše razumevanje pa predlagam ponovni ogled zadnjih 10 minut tekme. Ne potrebujemo vaše potrditve ali zanikanja pravilnosti razmišljanja, le sami sebi odgovorite, kako bi se počutili sami v takšni situaciji, če bi v belem dresu igrali vaši sinovi, otroci, sosedje.”

“Še enkrat jasno povem, da nisem človek, ki bi fizično obračunal s sodnikom, sem pa človek, ki ga močno prizadenejo krivice. Krivice, ki se zgodijo ljudem, ki so v položajih, kjer se ne morejo braniti in lahko samo pokimajo. To so v tej situaciji bili moji »otroci« v belem dresu, to so bili najmlajši otroci na tribunah in to so bili vsi ostali navijači in ljubitelji rokometa na Koroškem. To sem tudi jasno in odločno sodnikoma povedal.”

“Da nekaj na tekmi ni bilo prav, se je pokazalo tudi po tem, da je skoraj polna dvorana navijačev še skoraj 15 minut po tekmi vztrajala v dvorani in od sodnikov zahtevala, naj »Sodijo pošteno!«. Mar menite, da lahko jaz kot predsednik prepričam slabih 1000 ljudi, naj se odločijo, da je bil odnos do našega kluba na tej in tudi tekmi pred tem nesramen?”

“Na srečo nimam takšne moči in včasih se je potrebno zazreti tudi vase, vsakdo v tem odnosu bi se moral. Jaz sem po tekmi in tuširanju odšel tudi do sodnikov in delegata, se jim opravičil za neprijazno obnašanje in jim (vsem trem) pošteno stisnil roko. Menil sem, da smo se dogovorili in sprejeli slab dan drug drugega, ter zato tudi od svojega podpredsednika zahteval, da umakne našo že pripravljeno prijavo slabega sojenja. Očitno stisk roke ni bil iskren od vseh.”

“Dokler bom predsednik Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 bom naredil za naše fante, navijače in podpornike vse. Vse, da jih zaščitim in jim stojim ob strani. Še naprej bom delal v korist slovenskega rokometa in če kdo meni, da je v dobro slovenskega rokometa to, da smo zmeraj vsi tiho in kimamo takrat, ko se dogajajo krivice, se prekleto moti. Vsaj takšno je moje mnenje. Jaz ne bom tiho in tiho ne bodo tudi navijači, lahko mi verjamete. Zaradi takšnih in podobnih vzrokov so iz slovenskega rokometa žal že odhajali sponzorji, meceni in ljudje, ki so vlagali svoj denar. Zato menim, da bo bolje, da se začnemo pogovarjati, da nas upoštevate in začnemo iskati rešitve v dobro slovenskega rokometa.”

“Mi smo na dialoge pripravljeni, zelo jasno in odkrito pa pričakujemo spoštljiv odnos od krovne organizacije in pošten servis za storitev, ki jo drago plačujemo za izvedbo tekem.”

Besedilo: RK Slovenj Gradec 2011 – Samo Lampret

Dogodki

Odgovor RK Slovenj Gradec 2011 na uvedbo disciplinskega postoka po tekmi z RK Trimo Trebnje