Search
Close this search box.

Bojevniki za mesto miru na včerajšnji tekmi s točko razlike priznali premoč nasprotnikov (FOTO)

Včeraj smo si lahko v slovenjgraški dvorani ogledali tekmo 2. kroga 1. NLB rokometne lige, kjer sta se pomerila domači Rokometni klub Slovenj Gradec ter rokometaši Rokometnega kluba Trimo Trebnje.

Včerajšnjo tekmo med RK Slovenj Gradec in RK Trimo Trebnje so povedli gostje, ki so držali hiter tempo igre v napadu ter čvrsto v obrambi. Bojevniki za mesto miru so v prvem polčasu delovali nekoliko zmedeno v obrambi, s svojo igro so si prislužili dve izključitvi ter nasprotniku “podarili” kar štiri najstrožje kazni. Rokometaši Trima Trebnje so v svoj prid nadzirali rezultat skozi celoten prvi polčas, tako so večinoma časa vodili za dva zadetka ali več, na odmor pa so se odpravili z razliko treh zadetkov v svojo korist.


V drugem polčasu so Slovenjgradčani strnili svoje vrste v obrambi ter zaigrali bolj preudarno. Gostom so se hitro približali in tudi izenačili (22:22), nato tudi povedli (delni rezultat 4:0). Še nekaj minut pred koncem tekme je bilo zelo napeto, saj so imeli domači rokometaši gol prednosti (25:24), nato pa so gostje izenačili ter po izgubljeni žogi belo-modrih še enkrat zabili gol. Tako je bil končen rezultat tekme 25:26 (11:14).

RK Slovenj Gradec 2011 – RK Trimo Trebnje 25:26 (11:14)

Trenutno bojevniki za mesto miru po dveh porazih na lestvici zasedajo 10. mesto. V prihodnjem krogu se podajajo na obalo k RD Butan plin Izola.


Naj še omenimo, da so se Slovenjgraški rokometaši 4. 9. 2019, na parketu prvič v tej sezoni pomerili z Ribničani, kjer so gostje slavili z rezultatom 36:33. Več si lahko preberete TUKAJ.

VIR: RK Slovenj Gradec

Dogodki