Search
Close this search box.

S kolesom okoli Uršlje gore letos nekoliko drugače

Javni zavod Spotur Slovenj Gradec organizira že 21. kolesarski festival “S kolesom okoli Uršlje gore 2020”. Predprijava, je mogoča od torka, 1. septembra 2020, do petka, 4. septembra 2020.

Javni zavod Spotur Slovenj Gradec organizira že 2. kolesarski festival “S kolesom okoli Uršlje gore 2020”, ki bo potekal v soboto, 5. septembra s pričetkom ob 10. uri Pri Hostlu, na Ozarah 18 v Slovenj Gradcu. Start pa bo letos potekal nekoliko drugače. Zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom start ne bo skupinski, temveč po principu “prideš – štartaš” in tako se lahko kolesarji po opravljeni prijavi že podajo na pot.

Lansko leto je uživalo 155 kolesarjev, ki jih je spremljala množica navijačev.

PRIJAVA IN PLAČILO STARTNINE

Pred-prijava je mogoča od torka, 1. septembra, do petka, 4. septembra, preko elektronskega naslova borut.marosek@slovenjgradec.si ali v baru Hostla Slovenj Grade, kjer se lahko hkrati dvigne startna številka, slednje organizatorji zelo priporočajo.

Prijava na dan prireditve bo mogoča v soboto, 5. septembra, od 9:00 do 10:30, na prireditvenem prostoru pri Hostlu. Startnina znaša 15 evrov za odraslo osebo, 13 evrov za imetnike olimpijske kartice in 10 evrov za osnovnošolske otroke. Poravna se lahko z gotovino ali s plačilno kartico.

DVIG ŠTARTNIH ŠTEVILK

Ob pred prijavi je štartne številke od torka, 1.septembra, možno dvigniti v baru Hostla Slovenj Gradec vsak dan od 8. do 22. ure.
Startne številke lahko sicer dvignete v soboto, 5. septembra, od 9. ure dalje, na osrednjem prireditvenem prostoru. Organizatorji udeležencem, ki se boste prijavili s pred prijavo priporočajo, da zaradi lažje organizacije potrdilo o plačilu prijavnine prinesete s seboj.

TRASE

MTB tura okoli Uršlje gore: Krožna MTB tura je primerna za rekreativne kolesarje z gorskimi kolesi. Speljana je po lokalnih in gozdnih cestah okoli Uršlje gore. Celotna pot je dolga 51 km. Višinska razlika od najnižje do najvišje točke je 799 m. Na trasi sta pri številnih vzponih in spustih dva zahtevnejša vzpona in sicer se s prvim srečamo na Selah v smeri proti Poštarskemu domu, kjer se na razdalji 7 km trasa dvigne za 340 m, drugi, daljši vzpon pa je od Ivarčkega jezera do koče na Naravskih ledinah kjer se na razdalji 8 km pot povzpne za 600 višinskih metrov. Trasa je speljana po asfaltnih in makadamskih, državnih, lokalnih in gozdnih cestah.

DOLŽINA TRASE: 51 k
START: med 9.30 in 10.30 uro
START in CILJ: Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec
TRASA CESTNE TURE: Slovenj Gradec – Stari trg – Sele – Ivarčko jezero – Naravske ledine – Plešivec – Razbor – Podgorje – Slovenj Gradec.

Družinska tura po mestni občini Slovenj Gradec: Krožna družinska tura je primerna za družine in manj zmogljive kolesarje. Speljana je po asfaltnih lokalnih cestah in kolesarskih poteh v krožni smeri po mestni občini Slovenj Gradec v dolžini 20 km. Od starta vodi pot preko Legna do Šmartna pri Slovenj Gradcu, Mislinjske Dobrave in Podgorja nazaj do Slovenj Gradca.

DOLŽINA TRASE: 21 km
START: med 10.00 in 10.30 uro
START in CILJ: Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec
TRASA CESTNE TURE: Slovenj Gradec – Legen – Šmartno – Mislinjska Dobrava – Šmiklavž – Podgorje – Stari trg – Slovenj Gradec.

POMEMBNE INFORMACIJE

  • Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati.
  • Udeleženci vozijo na lastno odgovornost, ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi ali drugim.
  • Med kolesarjenjem je strogo prepovedano prehitevanje čelnih spremljevalnih vozil.
  • Organizator ne odgovarja za morebitno nastalo škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim ali tretji osebi na opremi in ljudeh pred, med in po prireditvi.
  • S svojim startom vsi kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa, ki so objavljeni na štartnem lističu, ostalih medijih, ter po ozvočenju na startu.
  • Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja, rediteljska in zdravstvena služba.
  • Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.

Organizatorji prosijo vse udeležence, da naj zaradi preprečevanja novega koronavirusa upoštevajo priporočila NIJZ. Pri prijavi je obvezna zaščitna maska, vsak udeleženec se naj po prijavi v najkrajšem možnem času poda na pot starta, upoštevati pa morajo tudi medsebojno razdaljo dveh metrov.

Preberite še: Na prireditvi »S kolesom okoli Uršlje gore 2019« uživalo 155 kolesarjev, ki jih je spremljala množica navijačev (FOTO)


Dogodki