Search
Close this search box.

Na prireditvi »S kolesom okoli Uršlje gore 2019« uživalo 155 kolesarjev, ki jih je spremljala množica navijačev (FOTO)

Javni zavod Spotur Slovenj Gradec je organiziral že 20. kolesarski festival »S kolesom okoli Uršlje gore 2019«.

V soboto, 14. 9. 2019, je v Slovenj Gradcu potekala že 20. prireditev »S kolesom okoli Uršlje gore 2019«. Na prireditvi, ki se je začela ob 10. uri, se je zbralo 155 udeležencev, ki so imeli možnost izbirati med tremi turami: cestna tura okoli Uršlje gore, ki je bila dolga kar 81 km, 51 km dolga krožna MTB tura ter družinska tura po Mestni občini Slovenj Gradec v dolžini 20 km.

FOTO: Spotur

Krožna cestna tura je bila primerna za rekreativne cestne kolesarje. Proga je bila speljana po asfaltnih regionalnih in občinskih cestah okoli Uršlje gore. Celotna pot pa je bila dolga 81 km in je potekala iz Slovenj Gradca preko Kotelj do Raven na Koroškem in nato po celotni Mežiški dolini do Črne na Koroškem, kjer so se kolesarji usmerili proti Šaleški dolini, mimo Zavodenj, Raven, Gaberk do Plešivca in preko prelaza na Graški gori ponovno prišli v Mislinjsko dolino, preko Podgorja do Slovenj Gradca. Krožna MTB tura je primerna za rekreativne kolesarje z gorskimi kolesi. 51 km dolga pot je bila speljana po lokalnih in gozdnih cestah okoli Uršlje gore. Višinska razlika od najnižje do najvišje točke je bila 799 m.

FOTOGALERIJA: Avtor fotografij JZ Spotur Slovenj Gradec

Na trasi sta bila pri številnih vzponih in spustih dva zahtevnejša vzpona in sicer so se kolesarji s prvim srečali na Selah v smeri proti Poštarskemu domu, kjer se je na razdalji 7 km trasa dvignila za 340 m, drugi, daljši vzpon pa je potekal od Ivarčkega jezera do koče na Naravskih ledinah kjer se je na razdalji 8 km pot povzpela za 600 višinskih metrov. Trasa je bila speljana po asfaltnih in makadamskih, državnih, lokalnih in gozdnih cestah. Krožna družinska tura pa je bila primerna za družine in manj zmogljive kolesarje. Speljana je bila po asfaltnih lokalnih cestah in kolesarskih poteh v krožni smeri po Mestni občini Slovenj Gradec v dolžini 20 km. Od štarta je pot potekala preko Legna do Šmartna pri Slovenj Gradcu, Mislinske Dobrave, Podgorja ter nazaj do Slovenj Gradca.

FOTO: Spotur

Prireditev ni bila tekmovalnega bila tekmovalnega značaja, potekala je namreč pod geslom, važno je sodelovati in aktivno, na kolesu, preživeti dan. Vsak kolesar je prejel spominsko kolesarsko majico ter sodeloval v nagradnem žrebanju kolesarskih nagrad. Med drugim so podelili dve gorski kolesi, ki ju je za glavno nagrado prispeval glavni sponzor prireditve: Trgovina in servis koles, Gorko d.o.o.

FOTO: Spotur

Kolesarska prireditev je v sončnem popoldnevu odlično uspela, organizatorji so z obiskom in potekom zadovoljni. Prav tako je bilo moč videti veselje gledalcev in vseh sodelujočih saj so Slovenj Gradec na ta dan spremenili v pravi kolesarski praznik.

FOTO: Arhi Koorške Novice

Dogodki