Rokometaši Slovenj Gradca v dvoboju z Ljubljančani osvojili pomembni točki

Rokometaši Slovenj Gradca so v 6. krogu lige 1. NLB premagali LL Grosist Slovan z 28:25 (14:10).

Rokometaši Slovenj Gradca so v dvoboju z Ljubljančani osvojili pomembni točki in se s tretjo zmago učvrstili v sredini razpredelnice. Slabše kaže Ljubljančanom, ki so tudi z novim trenerjem, povratnikom na Kodeljevo in nekdanjim slovenskim selektorjem, Borisom Denićem ostali pri vsega dveh točkah.

Prvič se je razmerje na tekmi na stran Korošcev nagnilo v končnici prvega dela, ko so po izenačenju na 9:9 pobegnili na +4, takšna pa je bila razlika tudi ob menjavi strani. Ljubljančani so za visok zaostanek krivi predvsem sami, saj so v prvem delu zapravili kar štiri sedemmetrovke.

Rokometaši iz prestolnice pa se niso predali in se v 35. minuti približali na 15:14, v 46. pa izenačili na 18:18. Spet so odločale zadnje minute polčasa. Slovanovci so se še približali na 22:21, na pa je v končnici sledil pomemben gol Kristiana Eskerčića za 25:22 in v 59. minuti Uroša Štumpfla za 26:23. Nekaj kasneje je Štumpfl z golom za 27:24 potrdil domačo zmago.

Pri domačih je bil s sedmimi goli najbolj učinkovit Eskerčić, pri gostih jih je kar 12 dosegel Jaka Soršak.

Čez 14 dni v sedmem krogu ekipo iz Slovenj Gradca čaka gostovanje v Dobovi, Ljubljančani pa bodo na Kodeljevem gostili novomeško Krko.

* Športna dvorana, sodnika: Pukšič, Satler.
* Slovenj Gradec: Husejnović, Dobaj, Cvetko 5 (1), Bulovič 3, Majcen, Velić, Kotar 3, Svečko 4, Levc, Lesjak, Eskeričić 7 (1), Starc, Komar, Lampert, Veršovnik, Štumpfl 6.
* LL Grosist Slovan: Selakovič, Jakše, Krbavčič, Stopar, Pirnat, Stojnić 3, Lešek, Pintar, Perić 3, Yankovskyy 1, Soršak 12 (4), Jakše , Čaušević 2 (1), Tufegdžić 2 (1), Turnšek, Ranisavljević 2, Lipovac.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2 (2), LL Grosist Slovan 11 (6).
* Izključitve: Slovenj Gradec 10 minut, Grosist Slovan 10.
* Rdeči karton:/

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije