Search
Close this search box.

Rokometaši Slovenj Gradca so novi prvoligaši

O včerajšnji zmagi RK Slovenj Gradec 2011 smo že poročali. O podrobnostih sinočnje tekme pa piše danes Matej Nabernik (novinar Koroškega radia)

O včerajšnji zmagi RK Slovenj Gradec 2011 smo že poročali TUKAJ. O podrobnostih tekme pa piše danes Matej Nabernik (novinar Koroškega radia) .

Včeraj so rokometaši Slovenj Gradca na težkem gostovanju v Krškem odigrali odlično in domačo ekipo, ki je prav tako gojila prvoligaške ambicije, premagali s 30 : 24. Z novima točkama so si tudi teoretično že zagotovili napredovanje v 1. NLB ligo, kamor se je z zmago proti Slovanu uvrstila tudi Izola. Ti dve ekipi pa bosta v zadnjih dveh krogih odločili kdo bo prvak 1. B lige v sezoni 2018/2019. V boljšem položaju so Slovenjgradčani, ki imajo točko več.

Sicer pa so včerajšnjo tekmo v Krškem bojevniki za mesto miru dobili zelo suvereno. Takoj na začetku so povedli s 5 : 0 in bili vse do konca v prednosti. Domači so sicer poizkušali prav vse, da bi spreobrnili potek srečanja, a jim bližje kot na zadetek zaostanka ni uspelo priti. Slovenjgradčani so namreč vedno znali odgovoriti s serijo zadetkov, s katero so se ponovno oddaljili na varno prednost.

V prvem polčasu pri rezultatu 11 : 10,  je sledil niz Slovenjgradčanov 5 : 1, kar jim je po prvih tridesetih minutah prineslo vodstvo s 17 : 13.

Ko so se Krčani v drugem delu približali na 19 : 18, so bojevniki za mesto miru takoj ušli na 22 : 18. Domači so še enkrat napadli in se v 52. minuti približali na 23 : 22. Sledil je silovit odgovor gostov, ki so do konca odigrali verjetno najboljših osem minut v letošnji sezoni. Z nizom 7 : 1 so Krčane popolnoma nadigrali se veselili napredovanja med prvoligaše.

V ekipi Slovenj Gradca si prav vsi igralci zaslužijo pohvale za prikazano igro. Kar enajst se jih je vpisalo med strelce, največ zadetkov pa je dosegel Rok Cvetko, ki je zadel šestkrat. Po petkrat sta bila uspešna Andrej Yankovskyy in Kenan Pajt, po štirikrat pa Franci Poklič in Žiga Lesjak. Odlična sta bila tudi oba vratarja. Domen Ošlovnik je zbral devet obramb, Nejc Humek pa sedem. 

V naslednjem krogu, ki bo na sporedu 10. maja, bodo Slovenjgradčani gostili Herz Šmartno.”

Besedilo: Matej Nabernik (novinar Koroškega radia)

Dogodki

O včerajšnji zmagi RK Slovenj Gradec 2011 smo že poročali. O podrobnostih sinočnje tekme pa piše danes Matej Nabernik (novinar Koroškega radia)