Search
Close this search box.

Slovenjgraški rokometaši so se uvrstili v prvo ligo

Današnja zmaga nad Krčani je članom Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 prinesla vstopnico za v 1. NLB Ligo.

Slovenjgraški rokometaši so danes gostovali na Dolenjskem, kjer so imeli tudi bučno podporo s tribun. Številni navijači so namreč Korošcem pomagali do nadvse pomembne zmage nad Rokometnim klubom Krško, ki so jo Slovenjgradčani dosegli z rezultatom 24:30 in si tako prislužili preboj v prvoligaško konkurenco v prihodnji sezoni. 

Pred današnjo tekmo so bili v vodstvu Slovenjgradčani s 40 točkami, Izola je bila druga z 39 točkami, Slovan in Krško pa četrta s po 37 točkami. Po zmagi nad Krčani pa ostajajo na prvem mestu Slovenjgradčani z 42 točkami.

Na derbi v Krško sta člane Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 pospremila dva avtobusa navijačev in pripadniki navijaške skupine Orli, ki so ves čas tekme neutrudno navijali za Korošce in jim pomagali do zmage, ki jim je prinesla vstopnico za v 1. NLB Ligo.

Do konca sezone sicer Slovenjgradčane čakata še dve tekmi, ampak že danes je znano, da bomo naše rokometaše naslednjo sezono spremljali v elitni rokometni druščini.

Rokometaši Slovenj Gradca se bodo v zadnjih dveh krogih letošnje sezone pomerili na domačem terenu še z ekipo RD Herz Šmartno, v goste pa odhajajo k RD Rudar.

Iskrene čestitke vsem za več kot odličen uspeh in preboj med najboljše.

Dogodki

Današnja zmaga nad Krčani je članom Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 prinesla vstopnico za v 1. NLB Ligo.