Search
Close this search box.

Rokometaši iz Slovenj Gradca končali evropsko pot

Rokometaši Slovenj Gradca so na povratni tekmi drugega kroga evropskega pokala doma izgubili proti norveški ekipi Naerbo s 27:29 (14:11). Koroška ekipa je na prvi tekmi pred tednom dni v gosteh klonila z 28:29.

* Športna dvorana, gledalcev 800, sodnika: Kaludjerović in Vujačić (oba Črna gora).
* Slovenj Gradec: Husejnović, Dobaj, Cvetko 7 (3), Bulovič, Majcen, Velić, Levc 1, Kotar 3, Lesjak, Eskeričić 8, Starc 1, Komar, Veršovnik, Lampret 2, Štumpfl 3, Jankovski 2.
* Naerbo: H. Naerland, O. Naerland 3, Maelen, Holvorsen, R. Haugseng, T. Haugseng 7 (1), Svensgard 8, Christensen, Larsen, Lothe 1 (1), Thue 3, Bergendahl 2, Olseth, Line, Hamre 4, Edland 1.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 7 (3), Naerbo 3 (2).
* Izključitve: Slovenj Gradec 12, Naerbo 10 minut.
* Rdeči karton: Bulovič (42.).

Rokometaši iz Slovenj Gradca so drago prodali svojo kožo proti zadnjim zmagovalcem po moči tretjega evropskega tekmovanja. Po tesnem porazu pred tednom dni na Norveškem so bili danes na poti do paradiža, potem ko so si dobrih petnajst minut pred koncem dvoboja priigrali kar pet golov prednosti (24:19).

V prelomnih trenutkih dvoboja pa so izbranci Ivana Vajdla povsem popustili. Odločilni momenti so minili v absolutni prevladi norveške zasedbe, ki se je v 50. minuti približala na gol zaostanka (25:26).

Šest minut kasneje je gostujoča zasedba tekmo postavila v začetno izhodišče (27:27) in izkoristila kar devetminutni strelski mrk domače zasedbe, ki med 51. in 60. minuto sploh ni dosegla gola, ob tem pa je na tekmi zastreljala še štiri sedemmetrovke.

V koroški zasedbi je bil na današnji mednarodni tekmi najbolj učinkovit Hrvat Kristijan Eskeričić z osmimi goli, enega manj je dosegel Rok Cvetko.

Dogodki