Search
Close this search box.

Rokomet: Obračun Slovenjgradčanov in Velenjčanov se je končal brez zmagovalca

Rokometaši Slovenj Gradca in velenjskega Gorenja so se v 4. krogu lige NLB razšli z neodločenim izidom 28:28 (12:13).

* Športna dvora, gledalcev 800, sodnika: Backović in Palačković.
* Slovenj Gradec: Husejnović, Dobaj, Cvetko 5 (1), Bulovič, Velić, Levc 2, Šol 2, Kotar 1, Svečko 3, Lesjak, Eskeričić 7 (3), Starc, Pelko, Lampret 1, Štumpfl 6, Jankovskij 1.
* Gorenje: Skok, Taletović, Tajnik 5, Pajt 2 (2), Hebar 3, Drobež, Kovačič 2, Mlivić, Sokolič 5 (1), Verdinek 4, Šiško 2, Grmšek 1, Slatinek Jovičič 1, Mlivić, Predović 3, Hriberšek.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 6 (4), Gorenje 6 (3).
* Izključitve: Slovenj Gradec 14, Gorenje 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Obračun Slovenjgradčanov in Velenjčanov se je končal brez zmagovalca. Končni izid je kar nekako realen odraz dogajanja na igrišču, saj sta ekipi ves čas kazali enakovredno in tesno predstavo. Velenjčani so po porazu proti Celju še drugič zapovrstjo ostali brez zmage in so pri petih točkah, Slovenj Gradec pa ima ob tekmi manj tri točke.

Domači rokometaši so bili večji del prvega polčasa v ospredju, vodili so večinoma za tri zadetke. Toda Velenjčani, ki jim sprva v napadu ni steklo, so po izenačenju na 1:1 tekmece spet ujeli šele v 27. minuti pri 12:12, Tilen Sokolič pa je v 28. minuti tudi zadel za vodstvo gostov s 13:12, kar je bil ob šestminutnem strelskem mrku domačih tudi izid polčasa.

Uvod drugega dela je bil izenačen, tudi deset minut pred koncem sta bili ekipi praktično skupaj, Velenjčani so sicer nekajkrat ušli za dva zadetka, a so gostitelji držali priključek, tudi po zaslugi vratarja Dobaja, ki je med drugim obranil sedemmetrovko, ko bi Velenjčani lahko pobegnili za tri gole.

Minuto in 20 sekund pred koncem so gostje ostali brez izključenega Davida Kovačiča, Slovenjgradčani pa so bili v napadu za izenačenje. Na 28:28 so po golu Kristiana Eskeričića prišli 45 sekund pred koncem ter nato obranili še napad Velenjčanov za zmago.

Pri domačih je Eskeričič dosegel sedem, Uroš Štumpfl pa šest golov, pri gostih pa sta po petkrat zadela Domen Tajnik in Tilen Sokolič.

Slovenj Gradec bo v prihodnjem krogu gostoval v Kopru, Gorenje pa bo gostilo Krko.

Dogodki

Rokometaši Slovenj Gradca in velenjskega Gorenja so se v 4. krogu lige NLB razšli z neodločenim izidom 28:28 (12:13).