Search
Close this search box.

Rokomet NLB Liga: Trimo Trebnje premagal rokometaše Slovenj Gradca

Rokometaši trebanjskega Trima so v 4. krogu lige NLB premagali Slovenj Gradec s 34:28 (18:13).

Izbranci Uroša Zormana so v domači dvorani pozdravili Slovenj Gradec, ki ga vodi Nenad Maksić. Vloga favorita pred dvobojem je bila jasno na strani Trebanjcev, čeprav so v sezoni doživeli en poraz. Toda tokrat so se s Korošci mučili dobrih 20 minut, potem pa so pobegnili na dovolj varno prednost za mirnejše nadaljevanje in zanje ugoden razplet tekme.

Trebanjci so zdaj pri šestih točkah, toliko jih imata ob tekmi manj stoodstotna Krka in Gorenje, Slovenj Gradec pa ostaja pri treh točkah.

Želimo si borbene predstave“, je pred tekmo 4. kroga Lige NLB dejal bojevnik Aljaž Lampret.

Obračun v Trebnjem je bil v uvodnih 20 minutah zelo izenačen, do takrat ne ena ne druga ekipa ni pobegnila za več kot zadetek. Prvi so za dva gola povedli domači igralci v 21. minuti, za tri v 24., za štiri pa v 26. minuti po sedemmetrovki Jana Jurečiča. Na glavni odmor pa so nesli že pet zadetkov naskoka, potem ko je zadel Miloš Dragaš.

Podobno prednost so Trebanjci ohranjali tudi v uvodu drugega polčasa in tudi do sredine tega dela igre, nekaj upov za preobrat so si gostje vrnili v 47. minuti, ko so se približali na tri zadetke, a je bilo to kratkega roka. Domači so hitro spet pobegnili, ko je v 51. minuti Krešimir Krešić zadel za 30:24, je bilo bolj ali manj jasno, da bosta točki ostali doma.

Pri domačih je bil s šestimi goli najboljši strelec Staš Slatinek Jovičić, pri gostih pa je Kristian Eskeričić dosegel deset, Rok Cvetko pa devet golov.

Trimo bo v 5. krogu gostoval pri Krki, Slovenj Gradec pa bo gostil Sviš Ivančno Gorico.

* Dvorana OŠ Trebnje, sodnika: Marinkovič, Vidali.
* Trimo: Skledar, Čudić, Herceg, Slatinek Jovičič 6 (1), Višček 1, Didovič 1, Jurečič 1 (1), Dragaš 3 (1), Kotar, Udovič 3, Grmšek 4, Grbić 5, Cingesar 2, Ćorsović, Nešić 3, Krešić 5.
* Slovenj Gradec: Jelen, Marković, Smolnikar, Cvetko 9 (2), Majcen, Levc, Kotar 1, Svečko 2, Lesjak, Pandev, Eskeričić 10 (2), Starc, Saleznik, Lampret 2, Štumpfl, Jankovskij 4.
* Sedemmetrovke: Trimo 5 (3), Slovenj Gradec 4 (4).
* Izključitve: Trimo 8, Slovenj Gradec 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Vir: STA

Dogodki

Rokometaši trebanjskega Trima so v 4. krogu lige NLB premagali Slovenj Gradec s 34:28 (18:13).