Search
Close this search box.

Rokomet: Koroška zasedba po hudem boju na kolena položila mariborsko

Rokometaši Slovenj Gradca so v 12. krogu lige NLB premagali Maribor Branik s 26:23 (14:15).

* Športna dvorana, gledalcev 300, sodnika: Teršek in Žibret.
* Slovenj Gradec: Smolnikar, Dobaj, Cvetko 4, Bulovič, Majcen, Velić, Levc 2, Šol 2, Kotar 1, Lesjak 2, Eskeričić 5, Starc 2, Komar, Veršovnik, Štumpfl 4, Jankovski 4.
* Maribor Branik: Zupančič, Lorger, Strašek, Planinšek, Jezernik 1, Sok 2 (2), Kovačec 4, Jerenec 4, Košec 2, Gregorič 2, Blagotinšek, Kačičnik, Budja 4, Razgor 1, Hedl, Grobelnik 3.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec -, Maribor Branik 3 (2).
* Izključitve: Slovenj Gradec 12, Maribor Branik 4 minute.
* Rdeči karton: Starc (59.).

Koroška zasedba je po hudem boju na kolena položila mariborsko, šesto zmago v tej sezoni pa je potrdila šele v razburljivi končnici.

Večji del dvoboja je minil v povsem enakovredni predstavi. Izbranci gostujočega trenerja Luke Žvižeja so se v 56. minuti gostiteljem približali na vsega gol zaostanka (23:24). V nadaljevanju so neprestano ogrožali na današnjem dvoboju ne preveč razpoložene domače rokometaše, mir v “koroško hišo” sta prinesla šele zadetka Vida Levca in Žana Šola v zadnji minuti dvoboja.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Kristian Eskeričić s petimi goli, v gostujoči pa Jan Kovačec, Filip Jerenec in Izidor Budja s štirimi zadetki.

Ekipa iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, mariborska ekipa pa bo gostila Krko.

Dogodki

Rokometaši Slovenj Gradca so v 12. krogu lige NLB premagali Maribor Branik s 26:23 (14:15).