Search
Close this search box.

Ravenski tekači uspešni na 53. krosu občinskih reprezentanc (FOTO)

Koroški atletski klub, zbor atletskih sodnikov Koroške in Zveza športnih društev Ravne so včeraj v čudovitem vremenu organizirali že 53. kros občinskih reprezentanc. Tekmovanje v Grajskem parku je odlično uspelo, udeležilo pa se ga je okoli 150 tekmovalcev.

53. kros občinskih reprezentanc je ob čudovitem vremenu v Grajskem parku postregel z izredno tekaško kuliso. Okoli 150 tekmovalcev iz devetih različnih občin in številni obiskovalci ter navijači so bili zaslužni za prekrasno tekaško predstavo, ki je še dodatno popestrila vzdušje ob prazniku mesta na Ravnah. Praznik mesta Ravne na Koroškem se praznuje 12. oktobra in sicer v spomin na ustanovitev prvega odbora OF, ki je bil ustanovljen 12. oktobra 1942, z namenom, da se uprejo okupatorju. V počastitev praznika na Ravnah vsako leto pripravijo številne prireditve na različnih lokacijah po mestu in tako je bilo tudi včeraj. Več o dogajanju si preberite TUKAJ.

Grajski park je bil v znamenju teka.

Odlične dosežke na krosu občinskih reprezentanc so dosegali atleti domačega Koroškega atletskega kluba.

V kategoriji mlajših pionirk A – letnik 2007 je bila uspešna druga Ana Vita Verneker, Neli Kogelnik je bila peta, Lena Lupša pa sedma. V kategoriji mlajših pionirk B – letnik 2006 je bila Zala Brezovnik tretja, Živa Kotnik petnajsta, Lija Lužnik pa sedemnajsta. Med starejšimi pionirkami A – letnik 2005 so tekmovale Vesna Kotnik, ki je končala na trinajstem mestu ter Aleša Mrdavšič in Lana Potočnik, obe na petnajstem. V kategoriji starejših pionirk B – letnik 2004 si je drugo mesto priborila Neža Brezovnik, Lana Sekavčnik je bila četrta, Neja Frajdl pa peta. Med starejšimi mladinkami – letnik 2000 in 2001 sta tekmovali Veronika Pisnik, ki je bila tretja ter Tina Metinger, ki je končala na šestem mestu. Zala Sekavčnik je bila v kategorij mlajših mladink – letnik 2002 in 2003 tretja, Ana Mlinar deseta, na enajstem mestu pa je končala Maša Volentar.

Uspešni so bili tudi Ravenski tekači in tekačice.

V kategoriji mlajših pionirjev A – letnik 2007 je Lovro Kranjc osvojil deseto mesto, Nace Vrhnjak enajsto, Žan Blažun je pristal na petnajstem mestu. V kategoriji mlajših pionirjev B – letnik 2006 si je medaljo prislužil Žiga Verneker. V kategoriji starejših pionirjev A – letnik 2005 je Miha Vetter pristal na osmem mestu, Nejc Blažun in Luka Temnikar pa na dvanajstem. Med mlajšimi mladinci letnik 2002 in 2003 sta tekmovala Nik Uranc, ki je končal na osmem mestu ter Aljaž Prednik na devetem. Med člani letnik 1999 in starejši je Tadej Grilc osvojil prvo mesto in s tem medaljo, Jan Tretjak je bil šesti, Valentin Česnik pa deseti. Med starejšimi pionirji – letnik 2004 je bil najuspešnejši Aleksej Klemenčič na prvem mestu, Urban Prošt na četrtek in Grega Nabernik na šestem mestu.

Tekače je pozdravil tudi župan dr. Tomaž Rožen.

53. KROS OBČINSKIH REPREZENTANC V GRAJSKEM PARKU:

Dogodki