Search
Close this search box.

Prevaljčan nepremagljiv v virtualnem nogometu. Čakajo ga kvalifikacije UEFA eEuro 2020

Domen Pečnik in Samel Šabotić sta postala prve slovenska eReprezentanta v nogometni simulaciji eFootball PES 2020. Slovenijo bosta marca predstavljala v kvalifikacijah za prvi UEFA eEuro 2020.

Domen Pečnik s Prevalj in Samel Šabotić iz Prebolda sta bila konec decembra najboljša na domačem tekmovanju pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

Med 120 prijavljenimi tekmovalci na kvalifikacijskima turnirjema v Mariboru in Ljubljani se je izoblikovalo jedro najboljših igralcev, ki so se za nošenje reprezentančnega dresa pomerili na finalnem turnirju, ki je potekal na Brdu pri Kranju.

Tam sta se najbolje odrezala Samel Šabotić, zmagovalec turnirja v Ljubljani in Domen Pečnik, polfinalist turnirja v Mariboru.

Finalni dogodek, ki ga je Nogometna zveza Slovenije prenašala preko svojih družabnih omrežij, si je ogledalo več kot 50.000 gledalcev.

V Leicestru bodo 15. januarja izžrebali kvalifikacijske skupine za eEuro 2020. Kvalifikacije v katerih sodeluje vseh 55 članic Evropske nogometne zveze, se bodo začele marca 2020, na eEuro 2020 pa se bo uvrstilo najboljših 12 reprezentanc.

VIR: STA

Dogodki