Search
Close this search box.

Preko 180 kolesarjev in kolesark na 21. festivalu “S kolesom okoli Uršlje gore”

V soboto se je odvil 21. kolesarski festival “S kolesom okoli Uršlje gore”, kjer so kolesarji svoja pedala pognali po dveh možnih trasah “po Mislinjski dolini” in “okoli Uršlje gore”.

Prireditev je rekreativnega značaja, start pa je bil letos zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom nekoliko drugačen. Ni bil skupinski kot je bil pretekla leta, temveč po principu “prideš – štartaš” in tako so se lahko kolesarji po opravljeni prijavi že podali na pot. Tokratnega festiavala se je udeležilo 182 kolesarjev in kolesark iz celotne koroške in tudi drugih krajev Slovenije.

Krožna MTB tura, ki je dologa 51 kilometrov je primerna za rekreativne kolesarje z gorskimi kolesi. Speljana je po lokalnih in gozdnih cestah okoli Uršlje gore. Krožna družinska tura je primerna za družine in manj zmogljive kolesarje. Speljana je po asfaltnih lokalnih cestah in kolesarskih poteh v krožni smeri po mestni občini Slovenj Gradec v dolžini 20 kilometrov. 

Prečudovit dan je poskrbel za dobro vzdušje tako na progi kot na osrednjem prizorišču pri Hostlu Slovenj Gradec, so povedali organizatorji festivala JZ Spotur. Udeleženci so se na pot podali med 9.30 in 10.30 uro, na cilj pa so imeli čas priti do 15. ure, ko se je pričelo nagradno žrebanje številčnih nagrad, med katerimi sta bili kot glavni nagradi dve kolesi.

Preberite še: Na prireditvi »S kolesom okoli Uršlje gore 2019« uživalo 155 kolesarjev, ki jih je spremljala množica navijačev (FOTO), Preko 100 kolesarjev “skočilo na Strojno”. Najhitrejši Rok Naglič

VIR: JZ Spotur

Dogodki