Search
Close this search box.

Otroci iz celotne Slovenije trenirali pod budnim očesom Vida Peršaka

Na Ravnah se je pretekli teden zaključil že drugi, tridnevni kolesarski kamp Vida Peršaka.

Kamp, ki je namenjen otrokom od 10. do 18. leta starosti in ga je organiziral ZKŠTM s pomočjo glavnega akterja – Vida Peršaka ter lokalnih trenerjev, je potekal v športnem centru Ravne, kjer so za potrebe športnih taborov in kampov odlični pogoji z vrhunsko razvito športno infrastrukturo.

Tridnevni kamp se je odvijal v kolesarskem parku Poseka, na dveh progah – flow trail progi imenovani Šnel Pepi, ki je primerna za začetnike in ljubiteljske kolesarje ter enduro progi imenovani Bavči, ki je zahtevnejša proga od flow traila, na pumptrack poligonu ter kolesarski infrastrukturi, ki so jo organizatorji postavili pred mladinskim hotelom Punkl. Tam so otroci tudi spali.

Kampa se je udeležilo 18 otrok iz celotne Slovenije, ki so trenirali in ”pilili” kolesarsko tehniko pod budnim očesom najboljšega slovenskega enduro kolesarja ta trenutek – Vida Peršaka. Peršaku sta na pomoč priskočila še dva kolesarska navdušenca, izkušeni kolesarski trener Žiga Peršak ter Matej Kodrin, ki prihaja iz kolesarskega kluba Ravne, kjer aktivno sodelujejo z mladimi že vrsto let.

Za dejavnosti med treningi so organizatorji ter animatorji (Tjaša Gorenc) poskrbeli za številne dejavnosti. Udeleženci so obiskali mestno kopališče z organizirano vadbo Onmafit, kino na prostem, igrali so družabne igre …

Kampa se je udeležilo 18 otrok iz celotne Slovenije:

Kolesarski užitki in aktivne počitnice:

Organizatorji so nam povedali, da so želeli z organizacijo kolesarskega kampa ponuditi mladim, da zunaj njihovega ustaljenega okolja in kolesarskih treningov, obogatijo kolesarske užitke in aktivno preživijo poletne počitnice.

Kot nam je povedal Tim Kolar-Erat iz oddelka za turizem javnega zavoda ZKŠTM so z udeležbo na kampu zelo zadovoljni: ”Kampa se je udeležilo 18 otrok iz celotne Slovenije, kar je za izvedbo takšnega kampa zelo dobra, ob enem pa tudi optimalna udeležba, saj smo ciljali na to, da bi bili otroci deležni več individualnega treninga ter posvečanja in učenja s strani trenerjev. Gre namreč za specifični šport, ki se razlikuje npr. od moštvenih športov z žogo in je pravilna individualna priprava še toliko bolj pomembna. Gostimo namreč nadobudne mlade kolesarje, ki se relativno gledano šele spoznavajo s tem, v zadnjem času zelo popularnim športom – nekateri že trenirajo in so člani klubov, nekateri so ljubiteljski kolesarji. V ospredju pa je bilo predvsem druženje, navezovanje novih prijateljstev ter spoznavanje čudovite narave.”

Kolar-Erat je še dodal: “Na Koroškem imamo odlične pogoje za gorsko kolesarjenje, kar pomeni, da ima veliko potenciala in kapacitete tudi kolesarski kamp, ki želimo, da postane tradicionalen. Veliko je idej in zamisli, kako lahko kolesarske ter ostale dejavnosti v prihodnje razširimo po celotni regiji in se tako povežemo z ostalimi ponudniki gorskega kolesarjenja ter ostalimi deležniki. Ob tem bi v naš kolesarski kamp ter na Koroško povabil vse ljubitelje gorskega kolesarjenja, naj preživijo poletnepočitnice na Koroškem.”

Vse ponudbe, povezane z gorskim kolesarjenjem najdete na povezavi tukaj.

VIR: ZKŠTM

Dogodki