Search
Close this search box.

Zabavna vadba na napihljivih blazinah na Ravnah

Ko slišimo za napihljive blazine običajno pomislimo na poležavanje, sončenje in zabavo. Zdaj pa se lahko vsi, ki radi združijo užitek in aktivnosti ter skrb za svoje zdravje, udeležijo zabavne fitnes vadbe imenovane onmat fit.

Onmat fit je funkcionalna vadba, primerna za vse generacije, saj je vpliv na sklepe zaradi blazine in vode, ki absorbirata udarce, zelo majhen. Pri vadbi ne gre za prosto plavajoč vadbeni pripomoček, amapk pa za sistemsko ureditev vadbene površine, ki je v tem primeru na vodi, pojasni Mariborčan Kristjan Ladić, ki je vadbo tudi pripeljal k nam.

Vadba izboljšuje ravnotežje, poveča gibljivost, povečuje moč centra telesa, izboljšuje srčno živčni sistem teles ter omogoča dodatne športne zmogljivosti. Vse vaje se lahko prilagodijo, tako da zadostijo različnim stopnjam znanja in moči, ki jih ima udeleženec.

Vadbo so preizkusili tudi smučarski skakalci.

Fitnes vadba na vodi tudi na Ravnah:

Onmat fit vadbi se lahko od četrtka 11. junija 2020 naprej pridružite tudi na Ravnah. Vadba bo trajala od 45 minut do ene ure, ob torkih in četrtkih ob 18.30 uri na letnem kopališču, septembra ali konec avgusta pa se bo prestavila v zimski bazen.

Potekala bo pod vodstvo izkušene trenerke plavanja in vaditeljice vodne aerobike Tanje Kumprej, ki nam pove, da jo je vadba navdušila že prvič, ko jo je preizkusila. “Vadba je res za sprostitev, veliko narediš zase. Ko sem jo prvič poskusila, celo uro, kolikor vadba traja nisem imela časa pomisliti na kaj drugega kot pa na to, kako bom določeno vajo izvedla in se obdržala na blazini,” nam pojasni in doda “res se odklopiš od zunanjega sveta in pozabiš na svoje težave, zraven pa se še nasmejiš in sprostiš.” Pojasni še, da se lahko vadbe udeleži vsak, ne glede na predhodne sposobnosti, edini pogoj je, da mora biti plavalec.

Vadba omogoči užitek in zabavo.

Razloži, da je zaenkrat na voljo deset blazin, če pa bo povpraševanje večje bodo dodali še dodatne termine. Cena ene vadbe je 10 evrov, možen pa je tudi zakup osmih vadb, ki pride 65 evrov. Pri plačilu je všteta tudi karta za bazen, da lahko obiskovalci pridejo prej ali ostanejo po vadbi. Posebne ugodnosti so pripravili za zaposlene v podjetjih, ki imajo na ZKŠTM odprte dobavnice za bazen ter tudi za študente.

Poleti bo vadba na letnem bazenu, kasneje pa se bo preselila v zimski bazen.
Zaenkrat je na voljo deset blazin.

Več o vadbi najdete na njihovi spletni strani tukaj.

Dogodki