Search
Close this search box.

Odlično vzdušje na skupinskem startu tekmovalcev Svetovnega prvenstva v orientaciji z gorskimi kolesi

V Slovenj Gradcu se je danes začelo Svetovno prvenstvo v orientaciji z gorskimi kolesi. Dobrega vzdušja in pravega športnega duha na štartu ni manjkalo.

Včeraj je potekala v Slovenj Gradcu uradna otvoritev Svetovnega veteranskega prvenstva v orientaciji z gorskimi kolesi, ki prvič poteka v Sloveniji in sicer vse do 21. maja 2023.

Skoraj 400 tekmovalcev iz celega sveta je včeraj opravilo tudi prvi uradni trening. Že danes, 18. maja 2023, ob 12. uri pa so realizirali prvi skupinski start po kategorijah in seveda tega trenutka nismo zamudili niti mi.

Na veteranskem svetovnem prvenstvu lahko tekmujejo petintridesetletniki in starejši, v starostnih kategorijah na pet let, do zadnje kategorije, petinosemdesetletnikov, v katero se lahko prijavijo tudi starejši. Najstarejši tekmovalec k nam prihaja iz Italije in šteje častitljivih 90 let.

Tekmovanje poteka pod okriljem in v skladu s pravili Mednarodne orientacijske zveze (IOF) in Orientacijske zveze Slovenije. Petdnevni dogodek organizira domači Orientacijski klub Slovenj Gradec z vodjem tekmovanja Gregorjem Rajem, s pomočjo Orientacijskega kluba Komenda, Mestne občine Slovenj Gradec, Občine Komenda, številnih prostovoljcev in s soglasjem lastnikov zemljišč, ki jih bodo prečkale tekmovalne proge.

Dogodki

V Slovenj Gradcu se je danes začelo Svetovno prvenstvo v orientaciji z gorskimi kolesi. Dobrega vzdušja in pravega športnega duha na štartu ni manjkalo.