Odbojkarji Fužinarja leto začeli z zmago nad Šempetrom

Včeraj je bila odigrana zaostala tekma 7. kroga 1.B DOL za moške, kjer sta se pomerila stara znanca, med katerima je bilo v zadnjih sezonah odigranih že veliko napetih obračunov. Nič drugače ni bilo niti tokrat, ko sta se na Ravnah pomerili ekipi OK Šempeter in ravenski Fužinar.

Uvodni niz so bolje začeli domači odbojkaši, nasprotnikom na začetku igra ni stekla, a nekaj napak domačih jim je dalo zagona, da so v drugem delu vodili za točko ali dve, izkoristili pa so prvo zaključno žogo za zmago s 23:25. Tudi drugi niz so bolje začeli domači, a so prednost ohranjali do konca niza, ki so ga zaključili s 25:21 in poravnali izid na 1:1. Začetek tretjega niza je bil izenačen, obe ekipi sta se zelo dobro borili, v sredini niza je Fužinarju uspelo priti do petih točk prednosti, ki so jo ohranjali do konca in s 25:19 povedli z 2:1 v setih.

Vodstvo je Fužinarju dalo zagona za nadaljevanje, saj so v uvodi bili boljši nasprotniki, ko so povedli za že visokih 20:14. A to borbenih nasprotnikov ni strlo, saj so prikazali izjemen preobrat z delnim izidom 4:12 in dobili niz 24:26.

O zmagovalcu tekme je tokrat odločal peti niz, ki so ga na krilih preobrata bolje začeli gostje, do zadnjega so se borili igralci Fužinarja, ki so v končnico prišli z dvema točkama zaostanka. Slednjega so po seriji dobrih servisov izničili in tudi povedli in prednost ohranili do konca. Niz se je končal s 15:13, tako da je zmaga šla v roke Fužinarja. 

Pri Šempetru sta izstopala Ravenčana Pokeršnik s 23 točkami in Boženk z 12, Hirci je dosegel 14 točk in Majcenovič-Zuka pa 11.

Za Fužinar pa so pod vodstvom trenerja Velikovića nastopili: Golob (L), Knuplež (L – 56% sprejem), Mori 26 točk, Plesec 25 točk, Podričnik in Fink 9, Pušnik 8, Kasnik 3, Ranc 2, Hribernik, Mandl, Vučetić, Levar in Lednik.

Preberite še: 90 let odbojke na Ravnah zdaj v digitalni obliki

VIR: OK Fužinar

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun