Search
Close this search box.

Novinarska konferenca RK SG – 2022/2023

V četrtek 8.9.2022 so se v Slovenj Gradcu na novinarski konferenci zbrali novinarji in predstavniki kluba, katerih beseda je tekla o pravkar končanih pripravah in prihajajoči sezoni lige NLB ter pokala EHF.

Besedo med gosti na dogodku, ki so ga s prenosom v živo podprle Koroške novice, je povezoval klubski govorec Primož Mori – Mimi, na vprašanja pa so odgovarjali glavni trener kluba Ivan Vajdl, vodja moštva Matjaž Beliš in srednji zunanji Miha Kotar.

Vsi gostje so si bili složni v odgovoru, da je ekipa opravila kvalitetnih pet tednov priprav, ki so jih podkrepili s prijateljskimi tekmami in udeležitvami turnirjih v Dobovi, Linzu in domačem Slovenj Gradcu. Po besedah glavnega stratega ekipe Ivana Vajdla, si ekipa vsekakor želi nadgraditi uspeh iz lanske sezone, cilj pa ga je vsaj izenačiti. Veselijo se tudi priložnosti sodelovanja v pokalu EHF, ki se po dolgih 16 letih znova vrača v Koroško rokometno sredino. Vajdl se bo tako kot pred 16 leti tokrat ponovno znašel v vlogi trenerja na klopi pri Slovenjgradčanih in tokrat se nadejajo boljšega rezultata, takrat so proti danskemu Kobenhavnu namreč izgubili.

Glas slačilnice je na konferenci zastopal Trebanjec Miha kotar, ki se je ekipi pridružil v lanski sezoni. Miha je letos z ekipo Slovenj Gradca opravil prve skupne priprave, ter nam zaupal, da so fantje dobro pripravljeni, ter željni dokazovanja in dobrih rezultatov. Čeprav so še ne dolgo nazaj po poškodbi iz Dobove mislili, da bo izpustil velikšen del sezone, je danes sporočil, da je poškodba lažje oblike, ter da se nadeja hitrega povratka nazaj na rokometna igrišča. V imenu ekipe je njihovim navijačem sporočil, da se bodo borili vsako tekmo ne glede na nasprotnika, ter jih povabil, da jih podprejo tako na domačih, kot tudi gostujočih tekmah.

Kot tretji gost zasedbe bojevnikov, je na vprašanja novinarjev odgovarjal verjetno najizkušenejši član kluba Matjaž Beliš. Njegova dodana vrednost je vsekakor velik faktor v zasedbi strokovnega vodstva. Vsem prisotnim je sporočil, da je ekipa na pravi poti in da si lahko obetamo dolgo in napeto rokometno sezono. Obenem se je zahvalil tako sponzorjem, kot tudi Gregu Krivecu, kateri aktivno pomaga pri organizaciji in izvedbi tekem za EHF pokal. Prisotnim je zagotovil, da se bodo v klubu še naprej trudili ohranjati tekme kot dogodke za celotno družino in jih hkrati povabil, da se dogodkov še naprej udeležujejo, saj rokomet v Slovenj Gradcu živi za in z lokalno skupnostjo.

Ob koncu so se udeleženi zahvalili vsem prisotnim, vsem sponzorjem, ter povabili na tekme pokala EHF ki bodo prihodnji vikend v soboto 17. in nedeljo 18. septembra v športni dvorani v Slovenj Gradcu.

Dogodki

V četrtek 8.9.2022 so se v Slovenj Gradcu na novinarski konferenci zbrali novinarji in predstavniki kluba, katerih beseda je tekla o pravkar končanih pripravah in prihajajoči sezoni lige NLB ter pokala EHF.