Search
Close this search box.

Nov državni rekord za Fužinar, tretji dan dodali še 23 odličij (FOTO)

Predzadnji dan državnega prvenstva v plavanju so si plavalke ravenskega Fužinarja v postavi Sara Račnik, Daša Tušek, Tjaša Oder in Janja Šegel v štafeti 4×200 m prosto s časom 8:05,40 priplavale nov absolutni državni rekord.

V absolutni kategoriji sta ženske štafete slavila tudi Janja Šegel v disciplini 100 m hrbtno in Gal Kordež na 50 m delfin. Na stopničke so se v absolutni kategoriji uvrstili še Janja Jamšek, Matija Može, Sara Račnik ter moški štafeti 4×200 m prosto in 4×50 m mešano.

PREBERITE TUDI: Fužinarjevi plavalci s tremi novimi absolutnimi zmagami na polovici državnega prvenstva držijo že 44 kolajn (FOTO)

V mladinski kategoriji sta zmagala Jaš Berložnik na 400 m mešano in Lovro Knez na 50 m delfin, med najboljše tri pa se je uspelo uvrstiti tudi Zoji Markač, Žigi Merkaču ter moški (4×50 m mešano) in ženski štafeti (4×200 m prosto).

V kadetski kategoriji so se zmage razveselili Neli Pšeničnik na 100 m hrbtno, Julija Merkač na 50 m delfin in ženska štafeta 4×200 m prosto. Na stopničke sta se uvrstila še Ožbej Knez in ženska štafeta 4×50 m mešano.

Po treh dneh državnega so plavalci in plavalke Fužinarja skupno osvojili že 67 medalj v vseh kategorijah. Danes je pred njimi še sklepni tekmovalni dan.

Vir: Plavalni klub Fužinar Ravne

Dogodki