Search
Close this search box.

Navdušena množica v Mislinji sprejela srebrnega junaka Saša Štalekarja (VIDEO in FOTO)

Po včerajšnjem bučnem in slavnostnem sprejemu srebrnih koroških junakov na Ravnah, o čemer si lahko več preberete TUKAJ, je danes na Koroškem sledil še en sprejem. Tudi v Mislinji so namreč v velikem športnem slogu in s ponosom pripravili dogodek v čast tretjemu koroškemu junaku, najvišjemu članu slovenske moške odbojkarske reprezentance, srebrnemu Sašu Štalekerju, ki so ga na slovesnost pripeljali člani PGD Golavabuka.

VIDEO: Prihod Saša Štalekarja – špalir vodnih curkov PGD Golavabuka, PGD Mislinja

[aiovg_video id=100996]

Naj omenimo, da je Sašo prve korake na odbojkarskem parketu začel ravno v Mislinji, kjer se je tako rekoč začela njegova odbojkarska zgodba in so danes nanj vsi ponosni. Odbojkarsko pot je Korošec nadaljeval v Kamniku, kjer je uspešno igral za Calcit Volley. Pred meseci pa je Sašo našel nove izzive izven slovenskih meja, v nemški ligi, kjer igra kot član avstrijske ekipe Hypo Tirol Alpenvolleys Haching, s katero ima podpisano dvoletno pogodbo.

Slovenski odbojkarski reprezentant Sašo Štalekar, ki meri v višino 214 cm in velja za najvišjega člana naše reprezentance, je na današnjem sprejemu v Mislinji med drugim povedal, da je v Kamniku preživel štiri leta, da pa se je izkazalo, da je čas, da naredi korak naprej, korak višje, zato se je odločil za odhod v tujino. Na vprašanje, kaj bi svetoval mladim odbojkarjem, kakšen je recept za takšen uspeh, je Štalekar odgovoril kratko in jedrnato, da tako kot pri vsakem športu je tudi pri odbojki za dober rezultat potrebno trdno delo, skromnost in vztrajnost.

“Na začetku, ko smo začeli s treningi, nekje 13. maja, smo si zadali cilj odličje, nismo vsi verjeli v to, ampak smo ciljali na to. Trenirali smo vsak dan, imeli smo le en teden prosto med poletje. Trud se vedno obrestuje, trdo delo pusti sadove. Po drugi tekmi z Rusijo pa smo začeli malo bolj verjeti vase, zrasla je samozavest, publika nas je ponesla naprej in danes smo tu, kjer smo, s srebrno medaljo okoli vratu. Računali smo na zmago v finalu. Finala ne greš igrat, ampak greš po zmago. Dali smo vse od sebe, ampak se ni izšlo. Čestitali smo Srbom in upam, da se z njimi srečamo na kvalifikacijah za OI in jih takrat premagamo,” je o prvenstvu in pričakovanjih pred njim povedal Sašo.

VIDEO: Sprejem Saša Štalekarja v dvorani

[aiovg_video id=101055]

Na sprejemu ga je pozdravil in nagovoril prisotne ter srebrnemu junaku predal simbolično darilo župan Občine Mislinja mag. Bojan Borovnik, ki je med drugim dejal: »Zelo smo ponosni nate in na celotno ekipo, v teh zadnjih treh tednih ste nas povezali, ne le Mislinjčane, ampak celotno Slovenijo. Cela Slovenija je dihala z vami in na to smo lahko vsi ponosni. Da lahko športniki, kot ste vi, povežete celo Slovenijo, je velik uspeh in zgled, kako naj bi na koncu koncev delovala tudi politika. Ne glede na to, da ste srebrni, za nas ste zlati. Na igrišču ste pustili dušo in srce zato smo še toliko bolj ponosni na vse vas.«

Borovnik je še poudaril, da je zelo ponosen, da je Sašo ravno v njihovi občini začel pisati zgodbo o uspehu, da verjame, da bo domov prinesel še kakšno medaljo, hkrati pa je dejal, da si želi, da bi tudi slovenska moška odbojkarska reprezentanca v prihodnosti odigrala kakšno tekmo v Mislinji, v njihovi novi dvorani, kot je to storila ženska ekipa. Ob koncu mu je v imenu vseh občanov še enkrat čestital in zaželel vse dobro na njegovi nadaljni poti.

Sprejema se je udeležil tudi prvi trener Saša Štalekarja in predsednik ŽOK Mislinja, Urban Oder, ki mu je v imenu mislinjskih odbojkarjev in odbojkaric čestital ter predal darilo, ki simbolizira oziroma prikazuje njegovo odbojkarsko pot v njihovem klubu. Povedal je tudi, da je bil Sašo marljiv, deloven in vzoren učenec. Omenil pa je tudi, da ko je Sašo prvič prišel v dvorano, se je moral zaradi velikosti prikloniti, da je sploh lahko stopil v telovadnico.

Ob koncu slovesnosti so prišli na vrsto tudi najmlajši in tisti malo večji, ki jim je Sašo z veseljem namenil nekaj minut ter se z njimi pogovoril, zahvalil za podporo in podelil podpise.

Dogodki