Search
Close this search box.

Mlajši dečki iz Strelskega društva Dolič postali državni prvaki, dekleti podprvakinji

Ta vikend je v Črenšovcih potekalo 29. Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem.

Iz Strelskega društva Dolič povedo, da so bili treningi pri njih zaradi korona razmer zelo okrnjeni, a so njihove tekmovalke in tekmovalci vseeno dokazali, da tudi letos sodijo na sam vrh izredno močne konkurence.

V soboto so prvi na strelsko linijo na državnem prvenstvu stopili njihovi najmlajši tekmovalci, ki so že v dopoldanskem času poskrbeli za veliko veselje, saj so v kategoriji mlajši dečki postali državni prvaki.

Posamezno je Jure Glažar z rezultatom 172 krogov zasedel odlično 5. mesto, za zmagovalcem je zaostal le dva kroga. Na 9. mesto se je z rezultatom 169 krogov uvrstil Tjan Jakob. Odlično ju je dopolnil še Anže Jakopič, ki je z rezultatom 160 krogov, dosegel 20. mesto. Skupaj so tekmovalci Strelskega društva Dolič zasluženo dosegli 1. mesto in s tem postali državni prvaki v kategoriji mlajši dečki.

Tudi v kategoriji mlajše deklice so imeli veliko razlogov za veselje. Teja Mencinger si je z izjemno drugo serijo v samem zaključku tekmovanja pristreljala naslov državne podprvakinje, z rezultatom 174 krogov je v kategoriji mlajše deklice dosegla 2. mesto. V isti kategoriji je Manca Felle z rezultatom 169 krogov, dosegla odlično 6. mesto.

V kategoriji dečki so imeli le enega predstavnika. Po daljši odsotnosti se je tekmovanja udeležil tudi Jaka Landekar, ki je z rezultatom 153 krogov dosegel 66. mesto.

Tudi včeraj so imeli razloge za veselje. Na prizorišče sta stopili še dve njihovi tekmovalki. V kategoriji kadetinje so naše Strelsko društvo Dolič zastopale Kaja Mencinger in Anamaria Cvikl. V močni in izenačeni konkurenci je z izjemno zadnjo serijo Anamaria Cvikl z rezultatom 401.5 postala državna podprvakinja. Z malce slabšim dnevom in rezultatom 393.9 pa je na 9. mestu končala Kaja Mencinger.

DRŽAVNO PRVENSTVO V STRELJANJU:

Ob koncu tekmovanja so pri strelskem društvu povedali: “Tekmovalke in tekmovalci so zopet dokazali, da sodijo v sam slovenski vrh. Kljub temu, da smo eno manjših društev vsako leto s trdim in kvalitetnim delom posegamo po vrhunskih rezultatih. Komaj čakamo na pričetek nove sezone.”

Omeniti velja tudi podatek, da je njihovo društvo po uspešnosti doseglo 7. mesto izmed vseh 55 društev, ki so nastopila na državnem prvenstvu. So pa tudi edino Koroško društvo, ki se pod okriljem Strelske zveze Slovenije ukvarja z vzgojo otrok in mladine.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem in trenerjem tudi iz našega uredništva.

Strelsko društvo Dolič se nahaja v kraju Zgornji Dolič med Velenjem ter Mislinjo, katerega osnovni namen je izobraževanje ter predstavitev strelskega športa širši javnosti, delo z mladimi ter seveda tudi tekmovanje in druženje. Prvenstveno se ukvarjajo s strelskimi disciplinami preciznega streljanja. Strelsko društvo Dolič je tudi član Strelske zveze Slovenije, nekateri njihovi člani pa se udeležujejo tudi streljanja glinastih golobov – trap ter dinamičnega streljanja.

Preberite še: Strelišče v Doliču ima novo podobo (FOTO)

VIR: SD Dolič

Dogodki