Search
Close this search box.

Strelišče v Doliču ima novo podobo (FOTO)

V petek so v Doliču slovesno otvorili prenovljeno strelišče. V zadnjih mesecih je bilo opravljenega ogromno dela in v ta namen je Strelsko društvo Dolič ob zaključku pripravilo uradno otvoritev.

V petek so v Doliču slovesno otvorili prenovljeno strelišče.

Leta 1982 so strelski zanesenjaki začeli ustvarjati zgodbo o uspešnem Strelskem društvu, katero je nekaj let menjevalo lokacije potem pa je padla odločitev o gradnji strelišča in tako so leta 1990 stekla dela za izgradnjo le-tega. Takrat je bilo v vanj vloženo preko 10.000 ur prostovoljnega dela. Po vsem trudu in delu je zaživelo za tiste čase zelo napredno in moderno Strelsko društvo, katero vse od takrat neprekinjeno deluje tudi danes. Napredek in razvoj novih tehnologij v športnem strelstvu sta povzročila velike spremembe v načinu izvedbe treningov in tekmovanj,s tem pa so člani društva spoznali, da morajo čimprej pridobiti sodobno tehnologijo. To pa je bilo vse prej kot lahko, so nam povedali, saj vse to zahteva znatna finančna sredstva in poleg tega še veliko drugega. Poskusili so marsikaj, med drugim so kandidirali na javnih razpisih fundacije za šport. Pripraviti je bilo potrebno projekt in se potem prijaviti na razpis omenjene fundacije. Dvakrat so poskusili, vendar obakrat brez uspeha, saj sami niso zmogli zagotoviti 50% finančne soudeležbe. Leta so tekla, člani in članice društva pa so še vedno nizali uspehe na tekmovalnem področju. S prošnjo za pridobitev dodatnih finančnih sredstev so se obrnili na Občino Mislinja, kjer so njihovo delo in rezultate prepoznali in jim odobrili finančna sredstva v višini 42.000,00€. Sami so poskrbeli za dodatnih 6.000,00€ lastnih sredstev tako, da je bilo za projekt zagotovljenih 48,000,00€.

Prenova prostorov se je začela konec aprila letos. Člani Strelskega društva Dolič so nam povedali, da je bilo potrebno strelišče za zračno orožje dobesedno “razstaviti” do te mere, da so ostale zgolj stene, strop in tla. Potem pa so začeli znova, najprej z gradbeno montažerskimi deli, na novo je bilo potrebno izdelati elektro in strojne inštalacije, razsvetljavo, celoten strelski pult, obnoviti parket, opraviti pleskarska dela, izdelati računalniško omrežje, vgraditi vso novo elektronsko opremo in še ogromno ostalih vzporednih del. Istočasno se je gradilo tudi zunanje strelišče za malokalibersko in lovsko orožje. Pravzaprav so imeli kar dva gradbišča. Dela so bila izredno intenzivna, potekala pa so vsak dan, tudi za kakšen praznik in nedeljo. A ker so delali z veliko vnemo in ogromno dobre volje jim je uspelo. Ekipa, sestavljena iz članov njihovega društva je pri prenovi presegla štirimestno število prostovoljnih delovnih ur, za pomoč pa so najeli izvajalce, a le za tista dela, za katera sami niso imeli potrebnih izkušenj ali potrebnih sredstev.

V prenovo je bilo vloženega veliko truda in dobre volje.

Na koncu so dodali: “Sedaj, ko so dela končana je na nas, da še naprej trdo in odgovorno delamo in peljemo društvo v prihodnost, da z dosežki na športnem oziroma tekmovalnem  področju predstavljamo kraj Dolič in občino Mislinja na najboljši možen način v slovenskem in tudi v evropskem prostoru.”

V kolikor tudi vas zanima športno strelstvo se oglasite v njihovih prenovljenih prostorih. Vabljeni so otroci, kadeti, mladinci kot tudi starejši člani. Strokovno vodstvo poskrbi za vse kategorije, na strelišču pa jih najdete v ponedeljek in petek med 16:00 in 18:00 uro.

Strelsko društvo Dolič se nahaja v kraju Zgornji Dolič med Velenjem ter Mislinjo, katerega osnovni namen je izobraževanje ter predstavitev strelskega športa širši javnosti, delo z mladimi ter seveda tudi tekmovanje in druženje. Prvenstveno se ukvarjajo s strelskimi disciplinami preciznega streljanja. Strelsko društvo Dolič je tudi član Strelske zveze Slovenije, nekateri njihovi člani pa se udeležujejo tudi streljanja glinastih golobov – trap ter dinamičnega streljanja.

VIR: Strelsko društvo Dolič

Dogodki