Search
Close this search box.

Mladi slovenjgraški nogometaši so se odlično predstavili na turnirju v Zagrebu

Mladi slovenjgraški nogometaši U11 in U12 so se minuli konec tedna udeležili turnirja v predbožičnem Zagrebu in se odlično predstavili.

Začetki nogometne šole Slovenj Gradec segajo v leto 1919, ko se je se je z ustanovitvijo društva Sokol v Slovenj Gradcu začelo organizirano strokovno delo na telesnokulturnem področju. Število članov je iz leta v leto raslo, raslo pa je tudi število športnih panog, dograjeni so bili tudi prvi športni objekti. Po vojni, leta 1948, se je društvo preimenovalo v telovadno društvo Partizan, leta 1952 pa je prišlo do ponovne reorganizacije, kjer pa se že omenja začetek igranja nogometa v Slovenj Gradcu, ki pa se je vidneje organiziral po letu 1959.

Danes, po reorganizaciji v lanskem letu, v njihovi nogometni šoli trenira okrog 200 otrok. Treningi potekajo skozi vse leto. Imajo kar dvanajst izobraženih trenerjev z mednarodno priznanimi licencami.

V klubu imajo zelo talentirane generacije, so pa letos s pomočjo angažiranja staršev, ki so nagovorili sponzorje in podpornike, dvema generacijama, ki še posebej izstopata po delavnosti in ambicioznosti, v predbožičnem času omogočili dodatne tridnevne zimske priprave in sodelovanje na mednarodnem turnirju v Zagrebu. Na takšen način fantom pokažejo, da njihov trud cenimo in na nek način tudi kompenziramo treninge, ki bi jih v tej starostni kategoriji morali opravljati na umetni travi in jo v Slovenj Gradcu že nestrpno pričakujejo, ker je to minimalen standard za razvoj nogometaša.

S pomočjo staršev so fantje v Zagreb prispeli že v petek zjutraj. “Na tem mestu se naj zahvalimo vsem razrednikom in ravnateljem za zgledno sodelovanje, ki ga želimo v prihodnosti, v dobro otrok, še nadgraditi. Zavedamo se, da se lahko fantom pozna vsak dan izostanka od pouka, vendar trdno verjamemo, da bodo fantje vse zamujeno nadoknadili. Nenazadnje vsi delamo isto stvar, vsak na svojem področju, torej pripravljamo otroke za življenje.,” so zapisali v klubu.

V petek sta obe selekciji, letniki 2011 in letniki 2012, odigrali vsaka po dve srečanji. Med drugim so lahko sredi Zagreba spremljali tudi koroški derbi ekip Pece in Slovenj Gradca (v selekciji letnikov 2012), ki pa se je končal  z rezultatom 1:1.

Letniki 2011 pa so po dobri kombinatorni igri premagali tekmece iz NK Umag in ekipo Interblocka iz Ljubljane. V soboto so s tekmovanjem začeli že zgodaj, okrog 8:00 ure, zato so še posebej ponosni na te mlade fante, ki so bili v petek zvečer nekaj po 21:00 že v posteljah in že počivali. Imeli so uspešen tekmovalni dan. Mlajši fantje, letniki 2012, so igrali zelo dobro, kombinatorno in  se do konca borili  za uvrstitev med 16 najboljših – žal kljub dobri igri jim ni uspel preboj v napredovanje.

Selekcija letnikov 2011 pa se je z zmago v zadnjih minutah zadnje tekme uvrstila med 8 najboljših ekipi Zagreb KID’S Winter Trophy. Tako jih je v nedeljo zjutraj čakala četrtfinalna tekma. Fantje so se odločno postavili na igrišče, vedeli so kaj želijo in brez predaha iskali priložnosti za gol. Kar nekajkrat so navijači – starši, okrepljeni s starši in nogometaši selekcije U11, glasno zavzdihnili, ko žoga kar ni in ni hotela v gol. Sledili so kazenski streli, loterija. Žal nogometna fortuna ni bila na njihovi strani in z uvrstitvijo v polfinale žal ni bilo kaj. Trenutke žalosti in razočaranja je kot prvi prekinil g. Mladen, šofer, ki je fante ves vikend varno prevažal po Zagrebu, ko je dejal nekako takole : »Kaznjeni udarci so uvijek nepravdani. Uvijek pobjedi onaj koji nije bolji«.

Bolj so se bližali slovenski meji, bolj je minevalo razočaranje in rastla želja fantov po tem, da bi imeli dodatne dneve treningov. To kaže iz kakšnega testa so tile mladi bojevniki. Še enkrat so pri tem, da bomo z obljubljeno površino umetne trave lahko tudi na takšnih turnirjih še bolj konkurenčni.

Zahvala velja obema trenerjema Slavko Javornik in Miha Navotnik, ki sta odlično pripravila vseh 25 nogometašev za to preizkušnjo, pa seveda vsem sponzorjem in podpornikom tega gostovanja, saj brez njih takšnega projekta ne bi mogli izpeljati v takšni obliki.

Na koncu se želijo še enkrat zahvaliti vsem staršem za navijanje in podporo preko celotnega vikenda, zahvaliti za vse malenkosti, ki so za otroke naredile ta vikend popoln. Za večne športne spomine.
Mladi slovenjgraški nogometaši v predbožičnem Zagrebu niso zmrznili, še več, v močni konkurenci številnih klubov iz celotnega Balkana so fantje na mednarodnem turnirju sredi Zagreba odlično predstavljali svoje znanje in svojo nogometno šolo iz Mestna občina Slovenj Gradec.

Vir: Nogometna šola Slovenj Gradec


Dogodki

Mladi slovenjgraški nogometaši U11 in U12 so se minuli konec tedna udeležili turnirja v predbožičnem Zagrebu in se odlično predstavili.