Search
Close this search box.

Milenkovič pred današnjo tekmo: “K nam prihaja zelo neugodna ekipa Kopra, prepričan sem da nas čaka težka in borbena tekma do zadnjega sodnikovega žvižga”

Bojevnike za mesto miru danes čaka tekma proti Kopru. Fantje se počutijo dobro in so po remiju iz prejšnjega kroga, že močno željni novih točk v drugem delu tekmovalne sezone.

Varovanci Sebastjana Soviča so včeraj opravili še zadnji trening v sklopu priprav na današnjo tekmo proti Kopru, katero bodo odigrali v slovenjgraški športni dvorani. Fantje se počutijo dobro in so po remiju iz prejšnjega kroga, ko so doma proti Slovanu iz Ljubljane igrali neodločeno 25:25, že močno željni novih točk v drugem delu tekmovalne sezone.

Prvi krožni napadalec Vuk Milenkovič je pred tekmo povedal: “K nam prihaja zelo neugodna ekipa Kopra, prepričan sem da nas čaka težka in borbena tekma do zadnjega sodnikovega žvižga. Tekom tedna smo dobro trenirali in mislim da smo dobro pripravljeni na nasprotnika. Dali bomo vse od sebe, da točke ostanejo doma.”

21. krog lige NLB – RK Slovenj Gradec 2011 : RD Koper

Danes ob 19:00 uri bo tekmo v živo prenašala Koroška regionalna televizija, lahko pa se boste vključili tudi v spletni prenos na Facebook strani rokometnega kluba.

O trenutnem stanju članske ekipe so spregovorili tudi nekateri drugi člani bojevnikov. Kapetan kluba Borut Ošlak je povedal, da v zadnjih nekaj tekmah resnično ne najdejo več prave forme. “Ni lahko vendar pa verjamem, da bomo z delom in pogovori ki smo jih opravili v teh dneh zopet lahko prikazali igre kot v prvem delu sezone. Premor nam je prišel prav, da smo se lahko v miru pripravili na nove izzive, ki nas čakajo do konca prvenstva,” je povedal in dodal: “Vzdušje je trenutno v redu in med igralci ni nobenih trenj, vsekakor pa si vsi želimo da čim prej dosežemo zmago v prvenstvu ker nam se bo le tako dvignila samozavest. Glavni trener Sebastjan Sovič je dejal, da so premor zaradi reprezentančnih nastopov izkoristili za saniranje poškodb igralcev ter temeljito pripravo na nadaljevanje prvenstva.

Trener mlajših dečkov Martin Podstenšek je povedal: “Skoraj po štiri mesečni pavzi smo se končno vrnili na parket. Občutki so fantastični, sicer je vadba še vedno po navodilih NIJZ, ampak najpomembneje za vse nas, je da zopet skupaj treniramo, saj je to za otroke zelo pomemben proces pri razvoju.” Kot je pojasnil so med premorom trenirali preko aplikacije zoom. “Sam moram priznati, da so se fantje maksimalno potrudili pri izvedbi treningov in sem zelo ponosen na njih,” je dejal in dodal: “Sedaj si vsi skupaj želimo da mine epidemija, da lahko treninge nadaljujemo kot pred njo, ter nadaljujemo tudi proces ligaškega tekmovanja.”

Kapetan starejših dečkov A Miha Štaleker je dodal: “Ob vrnitvi sem zelo vesel, saj smo po dolgem času v roke spet prijeli žoge in začutili igrišče. Cela ekipa se je tega zelo veselila, saj smo po dolgih štirih mesecih vse to že pošteno pogrešali. Sedaj nam najbolj manjkajo še tekme, ampak nam te žal še niso dovoljene. Upam, da bomo lahko brez kakšne večje prekinitve še naprej normalno trenirali.”

Da pa so občutki ob vračanju na treninge odlični, je mnenja tudi kapetan starejših dečkov B Tjaž Štaleker, ki pravi: “Vsi skupaj smo komaj čakali, da se spet vrnemo na igrišče. Po dolgem času smo spet začutili žogo. Upamo, da bomo lahko še naprej trenirali brez težav, si pa zelo želimo tekem, saj so bili rezultati dobri, ko smo bili primorani prekiniti s sezono.”

Preberite še: Slovenjgraški bojevniki aktivni na vseh področjih, članski ekipi se je pridružil tudi Anej Majcen

Pri tem pa naj omenimo, da na našem Facebook profilu v sodelovanju z bojevniki za mesto miru poteka nagradna igra, kjer podarjamo 5 majic #podprime. Sodelujete lahko na povezavi TUKAJ.

Dogodki

Bojevnike za mesto miru danes čaka tekma proti Kopru. Fantje se počutijo dobro in so po remiju iz prejšnjega kroga, že močno željni novih točk v drugem delu tekmovalne sezone.