Search
Close this search box.

Koroški učenci so se uspešno pomerili na prvem Akvatlonu v Slovenj Gradcu

V bazenskem kompleksu Aqualatio v Slovenj Gradcu je včeraj, 24. maja 2023, potekal Akvatlon.

Akvatlon, tekmovanje, v katerem tekmovalci najprej plavajo in nato tečejo, je včeraj, 24. maja 2023, potekalo v bazenskem kompleksu Aqualatio v Slovenj Gradcu.

Za Aqualation je bilo to prvo uradno tekmovanje, udeležilo pa se ga je 42 učencev in dijakov iz koroške, podravske in pomurske regije.

Tekmovalci so se pomerili v različnih težavnostnih kategorijah plavanja in teka. Plavanje in tek potekata zaporedoma, brez prekinitve, v skupni dosežen čas se šteje tudi čas menjave, ko tekmovalci preidejo iz vode na tekaško progo.

Prvo mesto v kategoriji najmlajših učencev je dosegel Makar Hantiuk, učenec Druge osnovne šole Slovenj Gradec. Nadiia Statsenko, prav tako dijakinja Druge osnovne šole Slovenj Gradec pa je dosegla odlično, 3. mesto v kategoriji najmlajših učenk.

Športna zveza Slovenj Gradec v sodelovanju s Triatlon zvezo Slovenije pa organizira tudi finalno državno prvenstvo za vse osnovne in srednje šole v Sloveniji, ki bo potekalo v ponedeljek, 5. junija 2023, in ga bo gostil bazenski kompleks Aqualatio.

Vir: Mestna občina Slovenj Gradec

V bazenskem kompleksu Aqualatio v Slovenj Gradcu je včeraj, 24. maja 2023, potekal Akvatlon.