Search
Close this search box.

Koroški judoisti navdušili v Montrealu: Kar petkrat na stopničkah

Ta vikend poteka v Montrealu v Severni Ameriki Panameriškem mladinski pokal. Judoisti so se s svojimi odličnimi predstavami zavihteli na sam vrh stopničk.

V petek, 17. novembra 2023, je v Montrealu potekal drugi tekmovalni dan, kjer so zablesteli mladi kadeti in kadetinja Judo kluba Acron Slovenj Gradec. Nastopilo je pet nadarjenih judoistov, ki so z odličnimi predstavami pripeljali Koroško na stopničke slavnostnega zmagovalnega odra.

Jevgenija Gajić, sicer članica Judo kluba Acron Slovenj Gradec, je že drugič zapored stopila na najvišjo stopničko, osvojivši zlato odličje. Njeno odlično uvrstitev je spremljal še en izjemen dosežek, saj se je Jaka Samec prav tako okitil z zlatim odličjem.

Poleg zlatih odličij so se na zmagovalni oder povzpeli še drugi talentirani judoisti. Maj Kavnik si je prislužil srebrno odličje, medtem ko sta Ožbej Razgoršek in Nik Pavlič s trdim bojem osvojila bronasta odličja. Domen Prednik je kljub močni konkurenci končal na odličnem 5. mestu.

Obetavni rezultati Koroških borcev so zbrali pohvale in čestitke, saj so z odličnimi predstavami na mednarodnem odru dodatno utrdili sloves slovenskega juda. Športno navdušenje in borbeni duh so v Montrealu vnesli pozitivno energijo, ki bo zagotovo vzpodbudila nadaljnje treninge ter športni razvoj mladih športnikov.

Medtem, ko je bil prvi tekmovalni dan, ki je potekal v četrtek 16. november 2023, na Panameriškem mladinskem pokalu v Kanadi izjemno uspešen za koroške judoiste, saj so osvojili kar štiri odličja. Zlata sta sijala Vid Kavink in Jevgenija Gajić, ki sta se odlično borila in stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Vid Kavink in Jevgenija Gajić sta s svojimi izjemnimi predstavami v vseh obračunih premagala vso konkurenco, kar ju je pripeljalo do zasluženega zlata. Njuna odlična predstava priča o trdem delu in predanosti temu zahtevnemu športu.

Ožbeju Razgoršku je v finalni borbi zmanjkalo le malo do najvišje stopničke, a kljub temu je s svojimi borbami osvojil odlično drugo mesto. Jaka Samec pa je s trdim bojem priboril tretje mesto, kar je še en odličen dosežek za ekipo.

Poleg že omenjenih so na turnirju nastopili tudi Maj Kavnik, Domen Prednik in Nik Pavlič, ki so s svojimi borbenimi nastopi prispevali k skupnemu uspehu ekipe.

Čestitke celotni ekipi za izjemno tekmovanje.

Vir: Judo Koroška

Fotogalerija

Ta vikend poteka v Montrealu v Severni Ameriki Panameriškem mladinski pokal. Judoisti so se s svojimi odličnimi predstavami zavihteli na sam vrh stopničk.