Search
Close this search box.

Koroški judoisti domov prinesli sedem odličij (FOTO)

Včeraj je v Slovenski Bistrici potekalo prvo uradno tekmovanje za slovenski pokal v letu Pohorski bataljon 2020, kjer so koroški judoisti osvojli sedem odličij.

Pri članih si je srebrno odličje priboril Žan Boženk, v kategoriji do 66 kilogramov.
Tretji mesti sta osvojila Aljaž Gostenčnik, v kategoriji do 81 kilogramov in Rok Pogorevc, v kategoriji do 100 kilogramov.

V konkurenci kadetinj sta na drugo mesto stopili Ines Hribernik, v kategoriji do 63 kilogramov ter Neža Pečoler, v kategoriji nad 70 kilogramov. Klara Brodej si je priborila bronasto medaljo, v kategoriji do 70 kilogramov.

V kategoriji kadetov je srebrno odličje osvojil Žiga Verčkovnik, v kategoriji do 90 kilogramov.

Vid Kavnik je osvojil 5. mesto, pri kadetih, do 81 kilogramov, Vinko Prevolšek pa je med člani, do 60 kilogramov, tokrat končal na 7. mestu.

Pri tem naj še spomnimo, da so bili Slovenjgraški judoisti lansko leto zelo uspešni, saj so na tradicionalni prireditvi Judoist leta 2019 prejeli pet individualnih priznanj ter kar osem ekipnih. Prvič v zgodovini so se v skupnem seštevku slovenskega pokala uvrstili na sam vrh in sicer so v konkurenci 55 klubov postali tretji najuspešnejši klub v Sloveniji. Več TUKAJ.

BESEDILO: Judo klub Acron Slovenj Gradec

Dogodki