Search
Close this search box.

Slovenjgraški judoisti med najuspešnejšimi slovenskimi judo klubi v letu 2019 (FOTO)

V četrtek, 16. 1. 2020, je v Narodnem domu Celje potekala tradicionalna prireditev Judoist leta 2019, kjer so podelili 53 priznanj in nagrad najboljšim v preteklem letu. Prireditve so se udeležili tudi slovenjgraški judoisti.

Slovenjgraški judoisti so bili letos zelo uspešni, saj so prejeli pet individualnih priznanj ter kar osem ekipnih. Prvič v zgodovini so se v skupnem seštevku slovenskega pokala uvrstili na sam vrh in sicer so v konkurenci 55 klubov postali tretji najuspešnejši klub v Sloveniji

Slovenjgraški judoisti so bili tudi letos zelo uspešni.

Med posamezniki je Rok Pogorevc prejel dve tituli in sicer naziv najuspešnejši mladinski tekmovalec in najuspešnejši tekmovalec med mlajšimi člani za leto 2019 v Sloveniji. Naziv najuspešnejšega tekmovalca med kadeti je prejel Nace Herkovič.

Nace Herkovič je postal najbolši kadet leta.

V kategoriji starejših deklic je priznanje prejela Jevgenija Gajić kot druga najuspešnejša tekmovalka leta 2019.


Jevgenija Gajić je postala najuspešnejša tekmovalka leta 2019 v kategoriji starejših deklic.

Nik Pavlič je v kategoriji starejših dečkov prejel priznanje za tretjega najuspešnejšega tekmovalca leta v Sloveniji.

Ekipno so tako slovenjgraške mladinke kot mlajše članice prejele naziv najuspešnejše ekipe za leto 2019 v Sloveniji, ekipa kadetinj je postala druga najuspešnejša, starejše deklice pa tretja najuspešnejša ekipa za leto 2019 v Sloveniji.

V moški konkurenci so tako slovenjgraški starejši dečki kot tudi kadeti postali druga najuspešnejša ekipa leta 2019, medtem ko so mlajši člani prejeli priznanje za tretjo najuspešnejšo ekipo za leto 2019 v Sloveniji.

Prireditve so se med drugim udeležili Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, Tomaž Barada, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek, Lovro Galuf, član sveta Fundacije za šport RS in ostali visoki gostje.

Predsednik Judo zveze Slovenije je povedal nekaj besed o preteklem letu in izrazil želje za to olimpijsko leto ter nadaljnji razvoj juda v Sloveniji.

Darko Mušič, predsednik Judo zveze Slovenije

Preteklo leto je bilo v znamenju priprave naših najboljših športnikov na tekmovanja, ki se točkujejo za uvrstitev na Olimpijske igre, zato je morda manjkal tisti najvišji rezultat, ki smo si ga želeli, torej kolajna na svetovnem prvenstvu v Tokiu, ampak so vseeno naši vrhunski judoisti pokazali izjemno pripravljenost in lahko računamo na kar široko ekipo na olimpijskih igrah v Tokiu letos poleti. Judoistke in judoisti v mlajših starostnih skupinah so dokazali, da imajo željo in voljo delati, ter da lahko v prihodnje pričakujemo dobre generacije tudi po olimpijskih igrah Tokio 2020 in Pariz 2024, ki bodo posegale po najvišjih odličjih. Kar se tiče naših želja za to leto, ko se izteče olimpijski ciklus pa je nadaljevanje uspešnih nastopov, tako na olimpijskih igrah kot ostalih velikih tekmovanjih. Cilj je seveda medalja, poleg čim širše ekipe, ki jo želimo na olimpijskih igrah, tudi upamo na čim bolj konkurenčno ekipo.

PODELITEV PRIZNANJ JUDOIST LETA 2019:

VIR: Judo klub Acron Slovenj Gradec in Judo zveza Slovenije

Dogodki