Search
Close this search box.

Koroški atleti na stopničkah na Atletskem pokalu za člane in članice

V Ljubljani je ta vikend potekal Atletski pokal Slovenije za člane in članice.

Iz Atletskega kluba Slovenj Gradec so sporočili, da so največ pričakovali od Maje Pogorevc, ki je vsa pričakovanja tudi uresničila z drugim mestom v teku na 200 m, z odličnim časom 24.47 s. Maja se je v teku na 100 m in 400 m približala stopničkam in tokrat ostala tik pod njimi, odlično pa je nadaljevala s tekmovanjem v štafeti 4×400 m, kjer so s klubskimi kolegicami Lano Verhovnik, Vito Vovk in Zalo Sekavčnik osvojile še eno uvrstitev na drugo mesto.

Ekipno so članice med 25 ekipami zasedle odlično šesto mesto.

V konkurenci članov sta slovenjgraški klub zastopala Jaka Pogorevc in Urban Prošt. Jaka se je v teku na 800 m uvrtstil na četrto mesto, v teku na 400 m pa je bil osmi. Leja Bricman in Janine Lužnik sta se v metu diska uvrstili na sedmo in deveto mesto. Zala Sekavčnik je bila v teku na 800 m peta, v teku na 400 m pa sedma. Lana Verhovnik in Vita Vovk sta tekmovali v teku na 100 m in 200 m.

Tekmovanja se je udeležilo tudi pet mlajših mladink iz Koroškega atletskega kluba. Najbolje se je uvrstila Hanna Navodnik v skoku v daljino, ki je z osebnim rekordom 565 cm le za centimeter zgrešila medaljo, njena sestra Iza Navodnik je bila v isti disciplini zasedla deveto mesto. Tudi v troskoku je bila Hanna visoko in sicer na petem mestu. Neža Brezovnik je z osebnimi rekordi osvojila dve deseti mesti na 1500 m in 3000 m, Denisa Topler in Tina Metinger pa sta v teku na 100 m in 800 m osvojili dvanajsto mesto.

Skupno so dekleta iz Koroškega atletskega kluba pristala na enajstem mestu.

VIR: Atletski klub Slovenj Gradec, Koroški atletski klub