Search
Close this search box.

Kadetinjam OK Prevalje bronasta medalja

V nedeljo, 9. junija, je v Braslovčah potekal finalni turnir kadetinj. Za naslov državnih prvakinj  so se pomerile domačinke iz Braslovč, igralke iz klubov Vital in Mladi Jesenice ter kadetinje OK Prevalje.

V prvi polfinalni tekmi sta se za mesto v velikem finalu pomerili ekipi iz Braslovč in Prevalj. Igralke OK Prevalje so se nekaj časa dobro borile a kmalu priznale premoč domačink, v vrsti katerih so kar štiri reprezentantke. Izgubile so z rezultatom 2:0. Tako so se kot prve uvrstile v boj za zlato Braslovčanke.

Drugi polfinale, ki so ga odigrala dekleta iz klubov Vital in Mladi Jesenice, je postregel z borbeno in napeto tekmo  ter tremi nizi. Zmaga je na koncu  pripadla Jeseničankam, ki so ohranile več zbranosti v igri.

Finalno tekmo sta tako odigrali ekipi Braslovč in Jesenic, pri čemer so Braslovčanke prikazale veliko premoč in gladko zmagale ter se veselile prvega mesta v državi.

OK PrevaljeV tekmi za tretje mesto so našim igralkam na nasprotnem polju stale odbojkarice iz Vitala iz Ljubljane. Vitalovke so začele tekmo izjemno borbeno. Naše pa se v prvem setu niso povsem znašle. Poznal se jim je poraz proti isti ekipi na polfinalnem turnirju. Izgubile so ga s precejšno razliko. V drugem setu pa je velik doprinos dal trener Rado s hitro potezo menjave na servisu. Poteza se je obrestovala, saj je Kristina z izjemnimi servisi popeljala ekipo v prednost, ki je naša dekleta do konca niso izgubile. Vitalovke so se sicer vztrajno približevale a je Špela ohranila zbranost in zaključila s podajo žoge na zadnjo črto. Zelo podobno se je odvijal tudi tretji niz. Vitalovke niso našle formule, s katero bi zbile izjemno motiviranost naših igralk, ki so na koncu slavile.

Za najboljše igralke so bile razglašene: pri Vitalu Sara Đukić,  pri Jesenicah Ela Pintar , pri domačinkah Katja Mihevc in pri ekipi OK Prevalje Špela Bukovec. Najboljša igralka turnirja pa je bila domača kapetanka Zala Zbičajnik.

Za ekipo OK Prevalje so igrale:

Lina Zajc, Urša Nabernik, Žana Vertačnik, Saša Zdovc, Urška Petrič, Barbara Jevšnikar, Tanja Bobek, Eva Šumnik, Kristina Kerbler, Bojana Manojlovič, Ana Kerbler, Neža Pumpas, Neja Grzina in Špela Bukovec.

Čestitke odbojkaricam ter njihovemu trenerju Radu Krenkerju!

Dogodki

V nedeljo, 9. junija, je v Braslovčah potekal finalni turnir kadetinj. Za naslov državnih prvakinj  so se pomerile domačinke iz Braslovč, igralke iz klubov Vital in Mladi Jesenice ter kadetinje OK Prevalje.