Search
Close this search box.

Judo: Jevgenija osvojila srebro na Evropskem pokalu na Poljskem (FOTO)

V mestu Bielsko Biala na Poljskem je ta vikend potekal predzadnji turnir v seriji evropskih pokalov za kadete in kadetinje.

V mestu Bielsko Biala na Poljskem je ta vikend potekal predzadnji turnir v seriji evropskih pokalov za kadete in kadetinje pred evropskim prvenstvom, ki bo potekalo med 22. in 25. junijem v mestu Odivelas na Portugalskem.

Turnirja se je udeležilo kar 781 mladih judoistov in judoistk iz 34 držav. Med njimi so v okviru slovenske reprezentance nastopili trije predstavniki JK Acron Slovenj Gradec. Jevgenija Gajić, Maj Kavnik in Ožbej Razgoršek.

Jevgenija Gajić je z uspehom kariere v kategoriji do 57 kg osvojila srebrno odličje. V konkurenci 50 tekmovalk je nanizala 4 zmage (premagala je predstavnico Brazilije, Nizozemske, Francije. V polfinalu je bila boljša še od ene Brazilke) in eden poraz, v finalu proti predstavnici Nemčije.

Jevgenija je z drugim mestom dosegla tudi najboljšo uvrstitev v slovenski reprezentanci in s tem napovedala, da lahko tudi na evropskem prvenstvu poseže v sam vrh.

Maj Kavnik je v kategoriji do 81 kg osvojil prav tako odlično 9. mesto. V konkurenci 68 tekmovalcev je dosegel tri zmage (premagal je predstavnika Poljske, Hrvaške, Gruzije) tako je napredoval v četrtfinale, kjer pa je od Korošca bil boljši Srb, kasnejši zmagovalec. V repasažnem dvoboju je Maja kasneje premagal še predstavnik Izraela.

Ožbej Razgoršek, ki je sicer v tej sezoni že osvojil eno peto mesto na evropskih pokalih je tokrat nastopil nekoliko slabše. V kategoriji do 90 kg, kjer je nastopilo 38 tekmovalcev je izgubil prvi dvoboj proti domačemu predstavniku.

Za odličen uspeh čestitke vsem tekmovalcem ter njihovim trenerjem.

Vir: FB Judo Koroška

Fotogalerija

Dogodki

V mestu Bielsko Biala na Poljskem je ta vikend potekal predzadnji turnir v seriji evropskih pokalov za kadete in kadetinje.